Forskare: Är du morgontrött? Grattis! Det är ett tecken på mycket hög intelligens

Svårt att komma upp om morgnarna? Är snooze-funktionen din bästa vän?

Då kan det vara på plats med ett stort grattis, forskare säger nämligen att morgontrötthet är ett tecken på hög intelligens.

Studien visade nämligen att personer med högre IQ hellre lägger sig senare på kvällarna och går upp senare på morgnarna än andra personer, skriver Aftonbladet.

Bakom studien ligger forskarna Kaja Perina och Satoshi Kanazawa och deras resultat visade att morgontrötta ofta är mer intelligenta än morgonpigga personer.

Sen läggdags – högre IQ

Studien visade att Personer med högre IQ är mer nattmänniskor – de både somnar och vaknar senare. De med allra högst IQ går inte och lägger sig förrän efter att klockan slagit midnatt, i snitt klockan 00.29 för att vara helt exakt.

Bildkälla: Aftonbladet

Beror på helt naturliga orsaker

Enligt forskningen så finns förklaringen i människans utveckling. Innan vi hade elektricitet så styrdes vi människor mycket av det naturliga ljuset som kom från solen.

Vi klev upp med solen och lade oss med solen. Men sedan elen uppfunnits har vi kunnat töja på dessa regler och stanna uppe längre, något bara de allra smartaste hunnit anpassa sig till.

Naturligtvis ska man ta den här typen av forskning med en nypa salt men för mig, som verkligen älskar att ta sovmorgon, är det här fantastiska nyheter!

Tryck nu på DELA så att dina morgontrötta vänner också får se det här – när de nu vaknar!