Forskare: Att dricka vin med sina väninnor förlänger livet

Var det för länge sedan du och dina väninnor sågs på ett par glas vin för lite hederligt babbel och skvaller? Då kan det vara dags att boka in en kväll i kalendern.

En ny studie visar nu nämligen att vinkvällar med tjejkompisar kan förlänga livet, skriver New Idea Food.

Studien är utförd av forskare vid Oxfords universitet och resultatet visade att det är bra att träffa sina väninnor minst två gånger i veckan – det kan till och med förlänga livet.

Viktigt med socialt umgänge

Studien visade att socialt umgänge förebygger mental ohälsa men också fysisk hälsa. Personer som ofta umgicks med sina vänner var friskare och återhämtade sig från skador snabbare än ensamvargar.

– Två gånger i veckan är snittet över hur ofta man hinner umgås med sina vänner och är ett bra mått av umgänge, säger Dr. Robin Dunbar till Huffington Post.

Hanterar stress bättre

Studien visade att kvinnor som unnar sig några glas vin med vänner ibland har lättare att hantera stress.

Det beror på att kroppen utsöndrar ämnet oxytocin när vi umgås med våra vänner och mår bra. Oxytocin sänker även kroppens stressnivåer vilket gör att det blir dubbel glädje – både vänner och mindre stress!

– Det här är även applicerbart på män, även om det kan se annorlunda ut med umgänge. Där kanske man sportar tillsammans, säger Robin Dunbar till Huffington Post.

Vilken dröm – nu blir det till att spika en vinkväll omedelbart!

Tryck nu på DELA-knappen så att fler får den här livsviktiga informationen!