Forskare: Att tycka om gin & tonic kan vara ett tecken på att du är psykopat

Att det man gillar att ha i glaset eller på tallriken kan säga något om ens personlighet är nog ingenting man ägnat mycket tid att tänka på.

Men faktum är att studier visar att det man stoppar i sig visst kan säga något om hur man är som person.

Och de som gillar att dricka gin och tonic bör vara väldigt oroliga – de kan nämligen vara psykopater, enligt studien.

Varje tillfälle har sin dryck, finns nog inget uttryck som lyder. Men det borde finnas, för visst stämmer det? En solig vårmorgon vill man ju inget hellre än att dricka sitt frukostkaffe utomhus, till exempel.

Säger något om ens personlighet

Ett annat exempel är varma sommardagar – enligt mig finns det ingenting bättre än att då njuta av en rysligt kall öl på en uteservering!

Men alla är vi olika, vissa föredrar kanske en svalkande läsk eller ett glas vatten. Det är nog ingen som skulle höja på ögonbrynen oavsett vad man väljer att dricka.

Dock har man kanske anledning att höja på ögonbrynen, för enligt en studie utförd vid Innsbruck University så har våra mat- och dryckesvanor något att säga om oss som personer.

Samband mellan livsmedel och personligheten

I studien deltog 1 000 personer som fick skriva upp vad de gillade att dricka och äta.

Sedan genomfördes ett personlighetstest på deltagarna där man fokuserade på deltagarnas empati, det vill säga medkänsla. Bland annat fick deltagarna rangordna hur mycket de njöt av att se andra personer lida.

Gin & tonic-älskare psykopatiska drag

Resultatet skvallrade om att de deltagare som hade fyllt i livsmedel med bittra smaker så som gin, tonic, mörk choklad och kaffe hade fler dragningar åt det psykopatiska hållet än de deltagare som hellre stoppade i sig sötsaker, till exempel.

Smaken av bitterhet innebär för oss människor ofta fara då vi undermedvetet förknippar bitter smak med gift.

Däremot har personer som i större utsträckning är psykopater en förkärlek till bittra smaker då de tenderar att vara mer äventyrslystna än icke-psykopater.

Med andra ord kan det vara läge att se upp med vilka som bälgar i sig gin och tonic på uteserveringarna i sommar! Självklart ska man ta det här med en nypa salt men det är ändå väldigt fascinerande att det vi stoppar i oss kan avslöja något om oss som personer.

Tryck nu på DELA-knappen för att sprida den här viktiga informationen vidare till dina vänner!