Forskare: Att vara glömsk är tecken på väldigt hög intelligens

Att glömma saker lite då och då gör vi alla, vi är trots allt bara människor. Ibland glömmer man en matlåda kvar på jobbet eller att hänga upp tvätten. Det är svårt att jonglera hela livet i huvudet och det är helt naturligt att glömma saker ibland.

Men det finns vissa som aldrig lyckas komma ihåg någonting, vad det än gäller eller hur viktigt det än är.

De som är sådär riktigt, riktigt glömska kan dock glädja sig åt en sak – de är sannolikt väldigt smarta, enligt forskning.

Enligt en studie så behöver glömska inte bara vara något negativt. Trots att man sannolikt dykt upp till möten utan viktiga papper eller till fotbollen utan skor så kan man åtminstone glädjas åt att man är mer intelligent än genomsnittet, skriver sajten Likeswifty.

Sållar bort onödig information

Glömska är alltså ett tecken på mycket hög intelligens – det hade nog inte många räknat med.

Men faktum är att de människor med högst intelligens tenderar att glömma sådant som hjärnan sållar bort som onödiga detaljer.

Det kan exempelvis röra sig om var en viss adress ligger, glömmer man bort det är det sannolikt för att hjärnan nedprioriterad den informationen och helt enkelt glömt bort det.

Är man istället en sådan som kommer ihåg precis allting så kan det bli svårt att fatta beslut, då hjärnan inte kan prioritera bort viss information.

Bildkälla: Pxhere

Gör inget att glömma bort

Kortfattat: ju smartare man är, desto bättre är hjärnan på att sortera upp information i grader av hur viktigt något är för att göra beslutsfattande snabbare och enklare.

Helt logiskt, faktiskt.

Så om du glömmer bort att ringa tillbaka till den där kompisen eller att köpa mjölk på vägen hem – misströsta inte. Du kan gott luta dig tillbaka och tänka på att du sannolikt är bra mycket mer intelligent än de som alltid minns allt.

Vilka glädjande nyheter – tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får den här viktiga informationen!