Forskare: Att vara slarvig är tecken på mycket hög intelligens

Ordning och reda är för många av oss de ledord som följs när det kommer till hemmet och arbetsplatsen. Att ha allting i ordning på rätt plats gör helt enkelt livet mycket enklare, då man slipper springa runt och leta efter saker stup i kvarten.

Men vi känner alla någon, eller några, som aldrig har koll på sina saker och deras hem ser ut som smärre bombnedslag.

Nu kan dock dessa ”slarvpellar” ta och andas ut, att vara slarvig är nämligen ett tecken på att man är väldigt intelligent, skriver The Independent.

Som människor är vi alla unika med våra egna små egenheter, men vissa drag går att känna igen hos flera av oss. En del av oss föredrar ordning och reda, med alla plagg prydligt vikta i garderoben efter färgskala medan andra av oss får leta i en god kvart innan man hittar ett plagg att ha på sig.

Mer kreativa än ordningssamma

Det här med ordning och reda kan vara upphov till en hel del djupa suckar om man råkar bo med någon som har drag åt det lite slarvigare hållet medan man själv föredrar ordning och reda.

De som å andra sidan är slarviga kan dock ge sig själva en klapp på axeln, slarvighet är nämligen ett tecken på hög intelligens.

En studie visar att slarviga personer ofta har högre IQ än de som föredrar ordning.

– Att ha det rörigt i sin omgivning verkar inspirera och främja kreativiteten. Man bryter sig loss från gamla tankemönster helt enkelt. Har man ordning och reda hemma är det sannolikt att man tar det säkra före det osäkra, säger psykologforskaren Kathleen Voghs.

Bildkälla: Flickr

Är ofta vakna senare

I andra studier som analyserar huruvida beteendemönster kan sammanlänkas med hög intelligens har forskare funnit att personer som vi brukar kalla ”nattugglor” också generellt har högre IQ än personer som gillar att lägga sig tidigt.

Personer som ofta är vakna till efter midnatt har enligt studien ett IQ som överstiger 125 i snitt.

Vilka underbara nyheter för folk som alltid får höra att de är slarviga!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina slarviga vänner får den här viktiga informationen!