Forskare: Extrakilon och rödvin förlänger livet

Forskare: Extrakilon och rödvin förlänger livet

Sedan tidernas begynnelse har människan funderat på och forskat kring hur vi ska lyckas leva så länge som möjligt. Nu verkar forskare ha hittat en lösning – och det är inte kalorisnål kost och stenhård träning som gäller, skriver Må Bra.

Att leva tills man är över 90 år, kallas ”superager” och för att ha så bra chanser som möjligt för att nå dit bör man dricka ett eller två glas vin per dag – och har några extrakilon. Det visar en studie.

Minskad risk att dö i förtid

Studien utfördes av forskare vis University of California där man studerade 1 700 äldre personers levnadsvanor under en 15-årsperiod. Det man kunde se var att de äldre som drack mellan ett och två glas vin per dag minskade risken att dö i förtid med hela 18 procent. De deltagare i studien som dessutom bar på några kilo övervikt utan att vara överviktiga minskade samma risk med tre procent.

Fem faktorer som spelar in

Forskarna kunde i samma studie se fem faktorer som kan förebygga risken för en för tidig död:
Ha en hobby
Bär på några extrakilon
Motionera regelbundet
Drick 1-2 glas vin per dag
Drick kaffe

– Vi har ingen förklaring till varför, men jag tror verkligen att måttligt drickande kan påverka livslängden. De här människorna är inspirerande; de dricker vin och kaffe, och har lagt på sig lite vikt. Men de rör på sig och använder sin hjärna. Det kanske kan säga oss någonting om hur vi ska tänka, säger forskaren Claudia Kawas till Metro UK.

Dock understryker forskarna att det behövs mer forskning innan man verkligen kan uppmuntra folk att dricka mer kaffe, vin och att lägga på sig vikt.

Vilka underbara nyheter! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!