Forskare: Människor som julpyntar tidigt är lyckligare

September är inte till ända ännu och det är fortfarande ganska varmt på sina ställen i Sverige. Men trots det så är vintern snart här och med vintern kommer även den ack så älskade julen.

Julen är en underbar högtid då man får tid att umgås med sina nära och kära, äta massvis av god mat och få presenter av jultomten.

Dock innebär julen en hel del förberedelser. Man ska handla gran och klappar, laga mat och inte minst av allt – pynta.

Att pynta hemmet och julgranen är för många själva höjdpunkten av julförberedelserna, och nu finns en studie som visar att ju tidigare man pyntar, desto lyckligare är man.

Enligt psykologiexperten Steve McKeown, så är personer som julpyntar tidigt på året lyckligare, enligt bland annat UniladIndependent och Business Insider.

Bättre kontakt med sitt inre barn

Att plocka fram julpyntet tidigt tyder enligt McKeown på att man har bättre kontakt med sitt inre barn. Framtagandet av pynt generellt påminner oss om vår barndom och väcker nostalgiska känslor. Då får vi möjligheten att minnas tiden innan vuxenlivet med allt vad det innebär.

– Det kan finnas flera skäl till varför man väljer att plocka fram julpynt i god tid, men ofta har det med nostalgi att göra – antingen för att man vill återuppliva magin, eller för att kompensera för sådant som uteblivit, säger Steve McKeown till Unilad.

Bildkälla: Pixabay

”En värld full av stress”

– I en värld full av stress och ångest så tycker människor om att hänge sig till sådant som gör dem lyckliga. Juldekorationer kan väcka sådana känslor från barndomen. Pyntet är en genväg till de där magiska och extatiska minnena från förr, säger McKeown till Unilad.

Så skäms nu inte om du är tidig med att plocka fram juldekorationer – det är bara en hint om att du är lycklig och har kvar ditt inre barn!

Bildkälla: Flickr

Jag tycker att det här var underbara nyheter! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så kan du hjälpa till att sprida den här viktiga informationen till dina jul-älskande vänner!