Forskare slår fast: Män med ölmage får lättare vackra kvinnor och lever längre

Hur man ska se ut, det vill säga samhällets idealkropp, har varit väldigt föränderlig genom historien, både för män och kvinnor.

Under medeltiden skulle idealmannen till exempel vara rejält överviktig, då det var ett tydligt tecken på välstånd, att man hade råd med mycket mat helt enkelt.

Under 2000-talet har dock det rådande mansidealet varit att man ska vara ett muskelpaket, mer eller mindre, helst helt utan kroppsfett. Men hur ligger det egentligen till – tycker kvinnor att supertränade män med sexpack på magen är så himla sexigt?

Det finns nämligen forskning som stöder motsatsen, skriver sajten Viralthread.

Var man än tittar, på tv och i tidningar, så ser man nästan uteslutande bilder på vältränade kroppar. Utöver det så kan man läsa och se hundratals tips om hur man ska maximera sitt muskelbyggande och fettförbränning på bästa sätt.

Allt för att bli ”snygg.”

70 procent föredrar ölmage

Men när det väl kommer till kritan, är det magrutor och svällande överarmar kvinnor vill ha hos män?

Gymkedjan Planet Fitness gick ut och frågade strax över 2 000 kvinnor om vilken kroppsform de attraheras mest av.

Resultatet? Magrutor är ute. Hela 70 procent av de tillfrågade kvinnorna föredrar män med ölmage, eller rättare sagt en övervikt på upp till tio kilo.

Bildkälla: Pinterest

Förklaringen: biologi

Richard Bribiescas är professor vid universitetet Yale, och enligt honom finns det en förklaring till varför kvinnor går igång på män med några extrakilon.

Helt enkelt är det så att män med lite ölmage har lägre testosteronnivåer, vilket i sin tur ger ett starkare immunförsvar och på lång sikt en längre livslängd.

– En lite större kroppshydda signalerar överlevnad vilket kvinnor kan förknippa med bra faderskapsegenskaper, säger Richard Bribiescas till Viralthread.

Kan inte bara ligga i soffan

Är det då bara att slänga sig på sofflocket och öppna ytterligare en chipspåse? Inte riktigt.

Att ha för mycket kroppsfett ger, som vi vid det här laget vet, en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, sämre ork och diabetes.

Därför är det bra att motionera, men man behöver kanske inte tillbringa flera timmar om dagen på gymmet bara för att attrahera damer.

Det går lika bra att unna sig en öl.

Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får den här viktiga informationen!