Forskarens upptäckt: Kanelbullar gör dig sprängkåt

När det kommer till saker som får oss människor att gå igång sexuellt så varierar det självfallet oerhört från person till person, vi är alla olika. Men vissa saker brukar stämma in på många människor, däribland dofter. Dofter är någonting som det gjorts mycket forskning kring, och det har gått att konstatera att vanilj, lavendel och vissa träslag väcker de nedre regionerna till liv. En studie visar även att doften av kanelbullar gör oss kåta.

Det rör sig om väldigt många faktorer som spelar in när det kommer till mänsklig lust. Det handlar om att känna sig trygg, må fysiskt bra, vilken omgivning man befinner sig och massor av andra saker. Men ett av de viktigaste elementen när det kommer till vår lust är vårt luktsinne.

Doften gör oss dyngkåta

Dofter kan göra oss upphetsade, men vilka dofter är väldigt individuellt. Forskaren Alan R. Hirsch vid Smell and Taste Treatment and Research Foundation på Chicagos universitet har hittat dofter som gör oss kåtare än andra, enligt en studie han utfört.
–  I studien så lät vi deltagarna lukta på olika saker samtidigt som vi mätte tillströmningen av blod till penisen. Det visade sig att doften av kanelbullar fick mest blod att strömma till penisen, vilket sker under sexuell upphetsning då penisen blir hård, säger Hirsch i studien.

Bildkälla: Wikipedia

Kvinnor mer noggranna

Studien innefattade både manliga och kvinnliga deltagare, och resultaten visade sig vara lite olika för de båda könen. Männen i studien visade sig ha lättare för att kåta upp sig, de flesta dofter fick blodet att rusa ned till penisen.

För de kvinnliga deltagarna i studien var det dock lite annorlunda. Vissa dofter ökade blodtillförseln medan vissa dofter lämnade blodflödet oförändrat. En del dofter minskade till och med blodflödet ned till underlivet.

Med andra ord är det dags att sluta lägga pengarna på dyr parfym – och börja baka kanelbullar istället!

Bildkälla: Shutterstock

Tryck nu på DELA så att dina vänner också får chansen att unna sig en kanelbulle idag!