Forskarnas slutsats: Att dricka mycket är ett tecken på väldigt hög intelligens

Forskarnas slutsats: Att dricka mycket är ett tecken på väldigt hög intelligens

.

Att få ta en öl eller några drinkar i goda vänners lag – finns det något bättre? Man äter gott, skrattar, dricker gott och bara mår bra helt enkelt.

Oftast stannar det ju vid en eller några öl, men visst händer det att man blir full och tar sig en riktig helkväll ibland.

Vilket man såklart får betala dyrt för dagen efter med dunkande huvud och en törst som aldrig går att släcka.

Självklart är det ju skadligt att dricka för mycket för ofta – men enligt en studie så hör hög intelligens och stor alkoholkonsumtion ihop, skriver Ladbible.

Studien utfördes vid London School of Economics och omfattade tusentals människor mitt i livet, närmare bestämt 39-åringar.

Nästan dubbelt så törstiga

Resultatet av studien visade att kvinnor med högre utbildning har mycket närmare till flaskan än som de som inte hade universitetsexamen.

De högre utbildade drack dagligen i nästan dubbelt så hög utsträckning än de utan utbildning.

Man kunde se nästan samma resultat hos män också.

Mer problematisk relation till alkohol

”Ju högre utbildning, desto mer sannolikt är det att dricka alkohol fler dagar i veckan och även få större problem med att hantera sitt drickande,” står det i studien.

Resultaten från studien styrks av statistik från ytterligare en studie där man kunnat se samband mellan intelligens hos småbarn och hur de sedan dricker alkohol från att de fyllt 20 år och uppåt.

Naturligtvis ska man alltid dricka måttligt, men nu kan man i alla fall skylla på sin höga intelligens när man vill ta sig en glas vin till maten.

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!