Forskarnas slutsats: Att vara glömsk är ett tecken på mycket hög intelligens

Alla glömmer vi något då och då. Det kan handla om allt från att man råkar lämna kvar ett paraply på en restaurang till att en adress tillfälligt försvinner ur hjärnan. Jag har själv rätt svårt att hålla koll på alla koder och lösenord som man måste ha nu för tiden.

Genom åren har jag försökt med lite olika minnesregler och sådant för att försöka träna upp det här, men det brukar sällan fungera för min del. Det kanske bara är att acceptera att man är lite disträ, men bra på en del annat.

För en tid sedan kom dock glädjande forskning för oss som är lite glömska!

Det är en studie i vilken man kommit fram till en ganska häpnadsväckande slutsats. Det visar sig nämligen att det här med lite dåligt minne inte alls behöver vara någon negativt. Visst är det lite jobbigt att glömma saker då och då, men i det stora hela kan det här vara ett tecken på något att snarare vara stolt över, rapporterar sajten likeswifty.

Konkurrerande information

För ja, du bör eventuellt sluta skälla på dig själv för att glömma saker framöver. Den här nya forskningen indikerar nämligen att glömska kan vara ett tecken på mycket hög intelligens. Jag hade snarare trott på motsatsen, men så är det alltså inte.

Bild: Likeswifty

Människor med de bästa minnena tenderar i längden att glömma bort förhållandevis onödiga detaljer. Så om du tappar bort vägbeskrivningen till den där restaurangen – då är det förmodligen för att du har viktigare saker att komma ihåg.

Om det i stället skulle vara så att du mindes precis allt, så skulle det generellt kunna bli så att du får svårt att fatta beslut eftersom du har så mycket konkurrerande information att ta med i tankeprocessen.

Kan sluta gräma sig

En intelligent persons hjärna gör sig av med sådant som man inte längre behöver, vilket underlättar tänkande och beslutsfattande.

Bild: Likeswifty

Rätt logiskt, när man tänker efter!

Så från och med nu kan du sluta gräma dig över alla småsaker som trillar ur hjärnan. Du kan i stället luta dig mot att du då troligen är en mycket intelligent person som har betydligt viktigare saker att tänka på.

Det här var faktiskt väldigt glädjande nyheter! Tryck på dela-knappen om du håller med, så kan vi hjälpas åt att sprida denna viktiga informationen!