Forskarnas slutsats: Kyssar och hångel hjälper dig att gå ned i vikt

Forskarnas slutsats: Kyssar och hångel hjälper dig att gå ned i vikt

Det finns få saker i världens som är härligare än att få mysa med sin partner, den person man älskar mest i hela världen. När man får kura ihop sig och vara sådär riktigt nära varandra så känner man sig verkligen älskad och man mår bra i hela kroppen.

Att kyssas och gosa med sin partner kan, enligt en studie, dessutom hjälpa en att tappa i vikt, skriver sajten Bright Side.

Ibland hamnar man i perioder då det blir lite för mycket av det goda och för lite motion. Man kanske har mycket på jobbet eller hemma och helt enkelt inte hinner röra på sig så mycket som man skulle önska. Då är det lätt hänt att man samlar på sig några extrakilon, och för att må bra fysiskt kan det vara bra att bli av med de där kilona.

Kyssar bra för viktminskning

Att gå ned i vikt kan dock vara bland det tråkigaste som finns. Allt man får äta är torrt och tråkigt, man får inte dricka något vin alls och man måste ge sig ut på promenader oavsett väderlek.

Men faktum är att det finns ett bra mycket mysigare sätt att tappa vikt på – nämligen genom att kyssas med sin partner.

Enligt en studie publicerad av The American Journal of Medicine så hjälper kyssar och hångel en att tappa i vikt.

Utöver att vara mysigt så förbränner man mellan fem och 26 kalorier per minut genom passionerade kyssar eller hångel, enligt studien.

Det går att jämföra med en lättare promenad, vilket kanske inte låter som så mycket men då får man också ha i åtanke hur mycket trevligare det är.

Bra för hyn i ansiktet

Att hångla loss lite med sin älskling hjälper en inte bara att gå ned i vikt, det är även bra för huden.

När vi kysser varandra så använder vi fler än 30 muskler i ansiktet, vilket gör kyssar till en slags träning för ansiktet som håller sig fastare.

När vi använder de här musklerna så ökar vi även blodcirkulationen i ansiktet, vilket i sin tur skyddar mot rynkor.

I kroppen frigörs även endorfiner och oxytocin, ämnen som får oss att känna glädje och mindre stress.

Bildkälla: Pxhere

Vad underbart det låter! Självklart behöver man motionera med jämna mellanrum också, men om det regnar en dag kan man gott stanna hemma och mysa lite med sin älskling!

Tryck nu på DELA-knappen så att fler får läsa de här underbara nyheterna!