Forskning bevisar: Män blir faktiskt mer förkylda än kvinnor

Kvinnor brukar ofta håna män som känner sig dödssjuka när de blir förkylda eller får feber. De stackars männen får höra att de sjåpar sig och inte alls är så sjuka som de påstår. Men en studie, publicerad i British Medical Journal, visar nu att män faktiskt blir sjukare än kvinnor.

Mansförkylning är ett välkänt begrepp och betyder i princip en överdriven förkylning. Det hela grundar sig i tanken att män helt enkelt känner sig mycket sjukare än vad de i själva verket är. Men hur ligger det till, egentligen?

Män blir sjukare än kvinnor

Enligt en studie publicerad i BMJ, British Medical Journal, så lider faktiskt män mer än kvinnor när de blir sjuka.
Studien utfördes av Dr. Kyle Sue vid Memorial University of Newfoundland i Kanada och resultatet visade att män har ett svagare försvar mot de virus som brukar utlösa förkylningar och influensa, vilket helt enkelt gör dem sjukare än kvinnor.

Boven: Östrogen

Anledningen till att män drabbas lättare och hårdare av influensavirus är för att det manliga könshormonet testosteron inte är lika motståndskraftigt mot virusangrepp som den kvinnliga motsvarigheten östrogen, som står pall mot virus.

Att det ligger till på detta viset kan dateras till långt tillbaka i tiden, då kvinnor behövde kunna skydda sina barn från sjukdomar, medan männens immunförsvar vek sig lättare då det innebar potentiell risk att vara förkyld ute i naturen bland rovdjur och andra män på jakt.

Där har vi det svart på vitt, det är mer synd om män när de blir sjuka!
Tryck nu på DELA-knappen så att alla kvinnor får se detta!