Forskning: Den här veckan är det flest födelsedagar på hela året – tack vare föräldrarnas jul-sex

Varje dag så föds det massor av barn runtom i världen. På sjukhusen välkomnas varje sekund tusentals nyfödda bebisar som ser dagens ljus för första gången.

Men. Det finns en vecka på året då det föds fler bebisar än någon annan dag, i alla fall i Storbrittannien: den här veckan.

Anledningen: vuxna verkar gilla att ha sex under julen, skriver Ladbible.

Fyller du eller någon du känner år den här veckan? Då är du inte ensam. Den här veckan föds nämligen flest barn under året, enligt en studie. Det stora antalet barn som föds går att härleda till julhelgen.

Julen gör folk kåta

Enligt ”Office for National Statistics” så föds det ungefär 1 800 barn per dag i Storbrittannien. Men under den här veckan stiger siffran, den 26 september föds så mycket som 2 000 bebisar.

Hur kommer då det sig? Jo, tittar man nio månader bakåt i kalendern ser man att det var julhelg. En högtid som tydligen får det att pirra lite extra i byxorna.

Bildkälla: Shutterstok

Tidigt födda mer framgångsrika

Trots att det inte är något fel med att födas under hösten så finns det siffror som talar för att en vårbebis lyckas bättre.

Enligt siffror från ”Office for National Statistics” så är de flesta forskare, politiker och kändisar födda mellan den 20 januari och 18 februari.

Bildkälla: Pixabay

Vem ska du gratta den här veckan? Tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!