Forskning: Gin & tonic är mirakelkuren för att slippa snuva i vinter

Under höst- och vintermånaderna slår förkylningstiderna till. Rinnande näsa, ömmande hals, febrig kropp och konstanta nysningar är inte roligt – och något man gör nästan vad som helst för att kunna undvika.

Det finns dock åtgärder för att slippa snuvan och bedrövelsen, men utöver husmorsknepen som de flesta har koll på, så finns det också mer oväntade tips. Sådant som man inte tänker på direkt – som att dricka gin och tonic.

En rejäl och långvarig förkylning kan verkligen ställa till det för en. Allt blir tyngre, man är orkeslös och livet blir aningen tristare.

Det finns dock en klockren och oväntad lösning, skriver tidningen The Independent.

Underbara nyheter – om man gillar GT

Eller vad sägs om att dricka gin och tonic?

Bild: PxHere

Jämfört med andra spritsorter som whisky, konjak, rödvin och öl – som är färgade – så har gin väldigt låga nivåer histamin. Det är ett ämne som kan bidra till täppt näsa – främst till allergiker.

Gin är därför att föredra om det vankas drinkar under den här tiden på året, vilket även det brittiska astmaförbundet skrivit under på. Med andra ord är det här något som det troligen går att lita på, men självfallet ska man ta det lugnt med alkoholen. Det är alltid bäst att dricka med måtta.

Bild: Peakpx

Det är tillverkningsprocessen av gin, närmare bestämt destilleringen, som ger den låga histaminhalten. Spritsorten innehåller dessutom väldigt lite sulfit – en annan form av förkylningsbov som är extra jobbig för astmatiker.

Så känner du att snuvan är på intågande den närmaste tiden? Ta en gin och tonic, så kanske det ordnar sig!

Bild: Shutterstock

Det här var ju underbara nyheter för alla allergiker och förkylningsbenägna själar inför höst och vinter! I synnerhet om man gillar gin och tonic! Tryck nu gärna på dela-knappen, så att dina vänner håller sig friska den närmaste tiden!