Forskning: Män som diskar ofta blir lyckligare och har mer sex

I ett hem eller hos en familj så har de vuxna ganska ofta vissa delar av hemmet de sköter. Den ena kanske sköter tvätten medan den andra står för matlagningen och så vidare.

I många fall är det nog så att kvinnan oftast tar disken hemma, men faktum är att både mannen och kvinnan kan tjäna på att mannen diskar oftare.

Män som ofta tar hand om disken hemma har nämligen mer sex och är lyckligare, visar en studie enligt New York Post.

Förr i tiden kanske det inte diskuterades så mycket hemma om vem som skulle sköta kökssysslorna, det var helt enkelt kvinnans uppgift medan mannen var iväg och arbetade. Nu för tiden är det mer jämnt fördelat och både mannen och kvinnan sköter hushållssysslor. Det är dock bra för mannen att ta över ännu fler hemmasysslor, enligt en studie.

Mer diskande – mer sex

Enligt en studie publicerad i Journal of Marriage and Family så kom forskarna fram till att de förhållanden där kvinnan och mannen delar lika på disken har mer sex än de förhållanden där kvinnan skötte disken till störst del.

Resultatet visade att de jämlika paren hade sex 0,5 gånger oftare per månad.

– Idag är jämlikhet väldigt viktigt i relationer, säger Amanda Miller, sociologiprofessor vid University of Indianapolis och medförfattare till studien, till New York Post.

Sexet ökar med åren

I studien så samlade forskarna in data från par från mitten av 1980-talet fram till år 2006. Resultatet visade att i de hem där kvinnan skötte merparten av disken så avtog sexlivet gradvis ju längre åren gick.

I de par där disken sköttes mer jämlikt kunde man däremot se att sexet ökade allt eftersom.

– Jämlikhet är sexigt, helt enkelt, säger Amanda Miller till New York Post.

Bildkälla: Bored Panda

Sedär, det lönar sig alltså för mannen att diska!

Tryck nu på DELA-knappen så att alla lata karlslokar får se detta!