Giriga bröder köper 18 000 flaskor handsprit för att sälja dyrt – tvingas nu skänka bort varenda en

Coronaviruset Covid -19 sprids just nu över hela världen, och har inneburit att väldigt många länder har stängt ned mer eller mindre.

På många håll har man även kunnat se hur butikshyllor i flera länder tömts på konservburkar och toalettpapper, men också handsprit för att hålla sig bakteriefri.

Bröderna Matt och Noah Calvin såg en chans att tjäna sig en rejäl hacka pengar när viruset bröt ut och köpte på sig 17 800 flaskor handsprit som de tänkte sälja dyrt.

Men de giriga brödernas plan misslyckades – och de har nu tvingats donera bort varenda flaska, skriver New York Times.

Körde flera hundra mil

För mer information om coronaviruset Covid -19, se Newsners sammanfattning här.

Bröderna Calvin, hemmahörandes i den amerikanska staden Hixson, Tennessee, tog en lastbil och körde flera hundra mil för att köpa på sig handsprit från alla affärer de kunde hitta.

När de var färdiga med sin räd hade de fått ihop 17 800 flaskor handsprit, som de köpt för 15 000 dollar, vilket motsvarar ungefär 147 000 svenska kronor.

Försökte trissa upp priset

Planen var att sälja flaskorna, som de köpt för en dollar, för uppemot 70 dollar, och således tjäna massvis av pengar.

De själva såg sig som entreprenörer som tjänade stora pengar på att ha varit smarta, medan de flesta andra såg dem som girigbukar som försökte slå mynt av en, för många, svår situation.

De lade upp annonser på säljsajten Amazon där de försökte sälja handspriten till de som blivit utan. Hade de lyckats hade de tjänat hundratusentals kronor.

Men Amazon satte, likt många andra nätbutiker, ett stopp för försäljning av hälso-nödvändiga produkter, så som våtservetter, handsprit och andningsmasker, till högre priser än vad de vanligtvis kostar i butik.

Utreds för brott

Kvar stod då bröderna med närmare 18 000 flaskor handsprit – som inte gick att sälja.

Istället för att bli rika på sina medmänniskors panik utreds nu bröderna Calvin för en typ av bedrägeri, där man trissar upp priset på en produkt till långt över vad som är rimligt.

Tvingas skänka bort varenda en

Utöver det så har bröderna Calvins tilltag väckt starka reaktioner och de har kritiserats hårt för att försöka tjäna pengar på andra människors oro.

Därför har de nu tvingats skänka bort varenda en av handsprit-flaskorna, där två tredjedelar av dem lämnats hos en lokal kyrka och den sista hos distriksåklagaren.

Vad tycker du om det här? Var det smart av bröderna att försöka tjäna sig en hacka pengar eller var det bara elakt?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!