God jul: Här är adventskalendern för alla vinälskare – ny flaska varje dag

Snart är julen här och med julen kommer ju massvis av fantastiska saker. God mat, julmust, umgänge med familj och vänner – men det roligaste av allt är kanske ändå julkalendern.
Det är något alldeles speciellt med att få öppna en lucka om dagen hela vägen fram till dopparedan. Nu finns dessutom en julkalender för alla vuxna som älskar vin – den innehåller nämligen 24 små flaskor med underbart vin, skriver
Elite Daily.

Det är den brittiska matvarukedjan Aldi som säljer årets drömmigaste adventskalender. Bakom varje lucka döljer sig en liten flaska vin, som man får sippa på hela vägen fram till självaste julafton.

Viner från hela världen

Bakom varje lucka döljer sig ett nytt vin varje dag, vilket ger en chans att upptäcka viner som man kanske inte hade gått och köpt en hel flaska av.

Bakom luckorna finns rött, vitt, bubblande, sött och torrt vin från hela världen, till exempel Sydafrika och Australien för att nämna två länder.
Flaskorna rymmer 18,7 centiliter så det finns ingen risk för bakfylla dagen efter.

Gäller att passa på

Kalendern kommer att finnas still salu på sajtens hemsida från och med den 6 november, och det gäller att passa på för om kalendrarna tar slut kommer man inte att fylla på med flera.
Något pris är ännu inte satt på vinkalendern.

Bra för hälsan

Att dricka en flaska vin om dagen kanske låter mycket men flaskorna kommer i små varianter som bara blir ett glas. Och faktum är ju att ett glas vin är bra för hälsan.

Bland annat så förebygger antioxidanterna i vinet risken för hjärt- och kärlsjukdomar, benskörhet och är bra för minnet.

Bildkälla: Aldi

Jag, som älskar att ta ett glas vin på kvällen, tycker det här är helt fantastiska nyheter. Tryck på dela-knappen så att dina vänner också får den här underbara nyheten!