Goran gnider in sig med brännässlor varje vecka – för att bli kvitt sin pollenallergi

.

Våren är äntligen här! Efter en lång, kall vinter där man helst bara legat under täcket i ide så blir kvällarna allt längre och dagarna allt varmare.

Men trots det fina, varmare vädret är inte allt en dans på rosor. Med våren kommer nämligen även allergisäsongen.

Björk, bok, hassel, gräs – allergierna är lika många som det finns dagar om sommaren.

Men det finns botemedel som lindrar näsan från att täppas igen och halsen från att klia. Oftast kan man hämta ut botemedel på apoteken, men det finns alternativa sätt att lindra allergisymtomen.

Goran Pavlovic från Dublin har en metod – han gnider nämligen in sig själv med brännässlor en gång i veckan, skriver Unilad.

Att gå till parken för att lapa sol kan låta underbart, men är man pollenallergiker så låter det istället som en ren och skär mardröm. Rinnande och täppt näsa och en hals som aldrig slutar klia samtidigt som ögonen bara svider och svider.

Gnider in sig med brännässlor

Apoteket har dock flertalet mediciner man kan stoppa i sig för att minska allergibesvären, men det finns ännu inget som helt tar bort besvären.

Alla sätt är bra utom de dåliga, heter det ju och irländaren Goran Pavlovic har hittat ett sätt som fungerar för honom.

Han gnider nämligen in sig med brännässlor en gång i veckan – och har helt blivit av med sina allergiska reaktioner.

Bildkälla: Facebook

”Kvävdes till döds varje sommar”

I ett inlägg på Facebook förklarar Goran varför han utsätter sig för den ganska smärtsamma processen.

”Jag har lidit hela mitt liv. Jag kvävdes i princip till döds varje sommar. Men för ett par år sedan sa en gammal man (som är helt galen enligt min fru) att prova brännässlor. Så snart våren, och de första brännässlorna, visar sig så tar jag ett gäng och sticker mig med dem. Så fortsätter jag en gång i veckan ända in på hösten. Tydligen så får det mitt immunförsvar att koncentrera sig på brännässlorna istället för pollen. Till min frus stora skräck, och andra besökare i parken, påbörjade jag min terapi. Här är min hand i nässelbusken. Men det fungerar faktiskt, jag har inte haft problem med pollen på tre år nu,” skriver Goran i sitt inlägg.

Bildkälla: Facebook

Ingenting man ska prova hemma

Trots att Gorans metod verkar fungera för honom är det kanske ingenting man ska prova hemma, en tur till apoteket känns både tryggare och mer effektfullt än att gnida in sig med brännässlor.

Alternativet, som inte är lika smärtsamt, kanske kan vara att prova lite nässelte istället.

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa detta!