Göteborgaren Thomas klockrena skylt får hela Sverige att skratta

Om du är från Göteborg, eller känner folk som är, så har du garanterat någon gång hört frasen ”Är du go eller?!”.

Thomas Ek bor numera i Västerås, men är uppvuxen på västkusten – och hans ursprung blir extra tydligt om man kollar in hans unika registreringsskylt: ”Edugolr”.

– En handläggare från Transportstyrelsen ringde och frågade vad det egentligen står. När han förstod skrattade han och sa att det var helt okej, berättar Thomas.

Idén till den udda, men komiska, registreringsskylten kom när Thomas Ek bodde i USA. Då ville göteborgaren ha något som påminde om hans rötter. Eftersom det var så pass billigt att byta registreringsskylt på andra sidan Atlanten så bestämde han sig för det.

Bild: SVT Nyheter/Thomas Ek

Senare, när fick han ett SMS från en vän, i vilket det stod ”Edugolr” så var beslutet mer eller mindre fattat på direkten.

– Jag kommer från Göteborg och har mitt hjärta där. Uttrycket är så typiskt göteborgsk, sa Thomas Ek till SVT Nyheter Väst för en tid sedan.

Många som inte förstår

Efter flytten hem till Sverige undersökte han möjligheten att behålla registreringsskylten – och svaret från Transportstyrelsen var positivt. Nu är den unika detaljen på hans bil något som dagligen får svenskar att skratta.

– Det är ofta som jag ser blixtar bakom mig när någon fotar, eller folk som pekar och tittar.

Det är dock många, främst personer utan Göteborgskoppling, som inte förstår vad texten ”Edugolr” betyder.

– Då brukar jag och min sambo säga att ”om du tänker på Göteborg och läser långsamt”, då brukar polletten trilla ner, säger Thomas.

Hans roliga registreringsskylt har blivit omskriven i medier över hela Sverige – och bemötandet har i princip enbart varit positivt.

Jag tycker i alla fall att det här är helt klockrent gjort! Smart och roligt på samma gång! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, eller tagga en riktig göteborgare!