Gottegris stoppades av tullen – försökte smuggla lösgodis för över 13 000 kronor

.

Påsken innebär inte bara massa mys med familjen och den första vårsolen. Den brukar även innebära ett frosseri av godis av alla olika möjliga slag. Surt, sött, salt, knaprigt och segt trängs i en salig blandning i påskäggen.

Det var dock inte alla som fick tillfälle att vräka i sig godis under årets påsk. En girig gottegris försökte nämligen smuggla in lösgodis från Sverige till Norge värt över 13 000 kronor, men fick se allt sitt godis beslagtas av tullen, skriver Aftonbladet.

Varje år stoppar den norska tullen mängder av varor som ska smugglas in från Sverige till Norge. Oftast rör det sig om cigaretter, snus och alkohol då de varorna är väldigt mycket dyrare i Norge än i Sverige.

Bakluckan full av lösgodis

Men även skatten på socker är hög i Norge, vilket i påsktider brukar innebära en succé för de svenska godishandlare som driver sin verksamhet nära den norska gränsen, enligt SVT.

Tidigare i år fick den norska tullen nys om en bil som skulle ha misstänkt gods med sig, men det rörde sig varken om tobak eller alkohol.

Norrmannen som stoppades hade nämligen bakluckan full av lösgodis – till ett värde av 12 000 norska kronor, vilket motsvarar cirka 13 000 kronor.

Bildkälla: Twitter

Erkände sitt dåd direkt

Mannen insåg att han ertappats med handen i godisskålen och erkände sitt dåd på plats.

Han hade varit i Göteborg och fyllt på godislagret och då mängden var så stor var det uppenbart att han inte tänkte trycka i sig allt godis själv – han driver nämligen en godisbutik i Norge.

– Mängden godis överstiger det en familj äter under påsk och föraren medgav att han skulle sälja det, skriver tullen på Twitter.

Tullen beslagtog allt godis på plats.

Bildkälla: Wikipedia

Vilka dårar det finns! Tryck nu på DELA-knappen så dina vänner också får läsa detta!