Greta Thunberg får ny, slemmig snigel-art uppkallad efter sig

Greta Thunberg får ny, slemmig snigel-art uppkallad efter sig

Snackar man kända svenskar ute i värlen idag så nämns nog Zlatan Ibrahimovic, Alexander Skarsgård – och Greta Thunberg.

Den 17-åriga miljökämpen har på bara något år blivit en av världens mest omtalade och omskrivna personer tack vare sina skolstrejker för klimatet, som spritt sig över hela världen.

Mycket av Gretas arbete handlar om att rädda naturen, och nu får Greta ett tack från naturvärlden – hon har nämligen fått en snigel uppkallad efter sig, skriver Ladbible.

Greta Thunberg har redan fått mängder av utmärkelser för sitt ihärdiga arbete med att väska frågan om klimatet på allvar. Hon har bland annat utsetts till Times Person of the year och nominerats till Nobels fredspris.

Lever i Borneos djungel

Nu har hon även fått en art uppkallad efter sig. Det rör sig om en liten snigel som lever i Borneos djungel, som forskare nyligen hittat enligt en rapport som finns publicerad i Biodiversity Data Journal.

Säg hej till snigeln Craspedotropis gretathunbergae.

Bildkälla: Youtube

Den här lille krabaten är ungefär 2,9 millimeter hög, 1,8 millimeter bred och har som synes ett konformat snäckskal.

Riskerar att utrotas

Att snigeln är döpt efter Greta Thunberg har att göra med att den riskerar att utrotas som en följd av klimatförändringarna.

I den publicerade rapporten i Biodiversity Data Journal, skriver forskarna om hur sniglarna trivs i den fuktiga djungeln och i och med klimatförändringarna kanske inte klarar de allt torrare regnskogarna.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Här kan du se ett klipp med den nyfunna snigeln Craspedotropis gretathunbergae!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!