Lars får SMS av bedragare som vill lura honom på pengar, geniala kontringen får tjuven att explodera

Jag tror att de flesta av oss någon gång har utsatts för en bedragare eller ett blufförsök. Det är inte säkert att de lyckas blåsa en – men bara att bli kontaktad kan ju faktiskt vara riktigt obehagligt.

Det gäller verkligen att inte låta dem vinna! Då kan de ju få blodad tand och fortsätta med sina hemskheter! Det är det sista vi vill!

Kolla nu in Lars klockrena kontring här nedan då han fick SMS av en bedragare!

 

Huruvida det här är sant eller inte – det vet jag faktiskt inte. Ett par liknande berättelser har florerat ute på nätet i några år, men oavsett så tycker jag att det här är både roligt och tänkvärt.

Det gäller helt enkelt att orka stå på sig mot bedragare och att försöka hantera dem på bästa sätt, så att de inte försöker lura en igen. Eller ger sig på någon annan, för den delen. Det här är något som vi alla måste hjälpas åt med.

Ren och skär bluff

I det här fallet är det en man vid namn Lars som får ett SMS (se nedan) från en bedragare som skriver att han, eller hon, hör av sig från Nordea (eller ”Nordia”, som tjuven stavar det), men läser man hans meddelande så framgår det faktiskt ganska tydligt att det hela är ren och skär bluff.

Bluffmakaren skriver här alltså att Lars ska få pengar tillbaka, men på urusel svenska – och stavar som sagt dessutom fel på ”Nordea”.

Brister för puckot

Efter att Lars frågat om de någonsin lyckas med den här bluffen står bedragaren på sig lite, men börjar samtidigt bli lite irriterad. När Lars sedan skriver att man måste vara korkad för att gå på det här brister det fullständigt för idioten på andra sidan.

För att irritera bedragaren ytterligare passar Lars på att korrigera en av bluffmakarens mer pinsamma stavningsmissar.

Jag tycker verkligen att Lars gjorde helt rätt här!

Man ska aldrig låta sådana här idioter, som försöker blåsa hederligt folk på pengar, vinna. Nu lyckades han dessutom få bedragaren riktigt irriterad. Det tycker nog de flesta av oss var en ren bonus!

När det är så här uppenbart att det handlar om någon som försöker stjäla ens pengar så gäller det att vara på sin vakt. DELA nu för att sprida det här viktiga budskapet!