Här är nya ”öl-mikron” – som gör bärsen iskall på några sekunder

De flesta av oss skulle hålla med om att en iskall öl är bland det bästa man kan unna sig här i världen. Dessvärre finns inte kall öl att få tag i på Systembolaget vilket gör att man oftast får kasta in hela kassen med öl i frysen om man ska dricka sina öl inom några timmar. Men nu finns en ”mikrovågsugn” som kyler ned öl – på en enda minut, skriver Ladbible.

Att Systembolaget inte har kall öl är ett ständigt aber. Alla har vi varit med om att gå till bolaget en lördag eftermiddag för att sedan åka raka vägen hem till kompisen eller till stranden där ölen ska förtäras under många skratt och glada miner. Men ölen är ju då varm. Vill man ha kall öl får man attackkyla ölen genom att kasta in den i frysen en stund innan man får börja njuta. Men företaget Juno har kommit på en lösning.

Iskall öl – på en minut

Produkten i fråga är en ”mikrovågsugn” som fungerar bakvänt, den kyler alltså ned det man stoppar in istället för att värma som en traditionell mikrovågsugn. Enligt produktens egen sajt så blir rumstempererad öl iskall på bara en minut.

Bildkälla: Juno

Drar ut värmen ur vätskan

Hemligheten är, precis som med en mikrovågsugn, termoelektrisk teknologi som extraherar värmen från vätskan, oavsett om det är vin, öl eller juice. På sajten går det att läsa följande:
”Vi vill skapa en produkt som snabbt och enkelt kan kyla ned drycker till önskad temperatur. Med hjälp av ny teknologi kan vi nu kyla ned en flaska öl på mindre än en minut.”

Bildkälla: Juno

Juno kommer att kosta ungefär 2 000 svenska kronor. Tänk vilken dröm – iskall öl på bara en minut!

Skulle du vilja ha en sån här hemma? Tryck då på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!