Utmaning: Lyckas du se dolda ansiktet i bilden?

På jobbet anstränger man hjärnan nästan hela dagen, oavsett vad man jobbar med. Det krävs en hög nivå av koncentration som gör att man kan känna sig ganska slut efter en arbetsdag.

Då tycker jag det är himla skönt att få komma hem och koppla bort tankar på jobbet med något helt annat, gärna någon typ av hjärngymnastik som får hjärnan att arbeta på andra sätt än på jobbet.

Jag har alltid löst korsord och sudoku men på sistone har jag fastnat för en ny typ av hjärngympa, som går ut på att hitta enskilda detaljer i bilder.

Den här typen av utmaningar kallas ibland för optiska illusioner och har funnits länge, men det är först på senare tid jag fått upp ögonen för dem. De går helt enkelt ut på att man ska hitta ett visst mönster, en viss detalj eller något annat som sticker ut i en viss bild.

Fullt fokus gäller

I och med att man måste hitta en viss detalj så gäller det att fokusera hela tiden – det hela går dessutom på tid.

Man har bara 15 sekunder på sig vilket gör det hela lite stressigare, men också desto roligare och låter en ta fram sin inre tävlingsmänniska.

Då kommer den första bilden här nedanför, utmaningen ligger i att hitta ansiktet som döljer sig bland stenarna i bilden. Lyckas du?

Bildkälla: Youtube

Den är klurig, men det går om man verkligen anstränger sig! Klarade du det? Grattis i så fall, annars kommer svaret här nedanför.

Bildkälla: Youtube

Där är ansiktet, väl dolt måste jag säga!

Ser du dolda kvinnan?

Okej, vi kör en till, en liten bonus och den här är ännu svårare än den första så nu gäller det att verkligen koncentrera sig. 15 sekunder – bilden kommer här nedanför. Ser du kvinnan i bilden?

Bildkälla: Youtube

Hittar du henne? Hon är väldigt gömd så det gäller att använda sin skarpaste blick. Om du inte ser henne så redovisar vi svaret här nedanför.

Bildkälla: Youtube

Där ser man bland annat benet från knät nedåt. Den här var riktigt svår så enormt grattis till dig som klarade den.

Klarade du minst en av dessa? Tryck då på dela-knappen, så kan du sprida en rolig utmaning vidare till dina vänner!