Enkla geometri-testet som få vuxna klarar – vet du rätt svar?

Det kan tyckas sorgligt att tänka på, men för varje år som går så kommer man allt längre från sina egna skolår. Allt man lärde sig i skolan är svårt att hålla koll på så här många år senare, mycket av det kändes ju onödigt redan på den tiden.

För med handen på hjärtat, hur många gånger har man använt Pythagoras sats sedan man slutade skolan?

Vad som däremot var bra att lära sig i skolan var att läsa, skriva och räkna vanlig matematik – det har man ju absolut haft nytta av i vuxenlivet.

Gammal hederlig skolmatte kan vara ett utmärkt sätt att hålla igång hjärnan på – för visst är det härligt att gnugga geniknölarna med jämna mellanrum?

Det är dessutom ett bra sätt att hålla hjärnan i gott skick, speciellt på lite äldre dagar. Dessutom är det ju alltid lika roligt att få plocka fram sin inre tävlingsmänniska!

Överallt kan man idag läsa om hur man på bästa sätt kan hålla igång kroppen för att man ska leva så länge och så lyckligt som det bara är möjligt.

Det är allehanda övningar hit och dit som man måste vara elitgymnast för att klara av, samtidigt som man ska ta si eller så många promenader i veckan. Vad man däremot knappt ser är tips på hur man håller det man har innanför pannbenet i trim.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Att hålla hjärnan pigg och fräsch är minst lika viktigt som att hålla igång kroppen om man vill leva länge.

Det finns självklart massvis av olika sätt att hålla igång hjärnan, så länge man anstränger den med jämna mellanrum.

Gammal hederlig skolmatte

Till de vanligaste sätten hör väl kanske korsord och sudoku, men på senare tid har det dykt upp en klassisk typ av hjärngympa.

På nätet har det nämligen börjat snurra runt kluringar där folk utmanar varandra för att se om man klarar dem, och det rör sig inte om några supersvåra saker man måste vara ett geni för att lösa.

Det rör sig nämligen om hederliga gamla mattetal man hade i skolan, som dock blir ganska svåra med tanke på hur länge sedan det var man gick där.

Bildkälla: Pixabay

För att lösa dem gäller det att man verkligen tänker efter och försöker minnas tillbaka på hur man ska tänka för att det ska bli rätt.

Hur många trianglar ser du?

Här kommer så själva utmaningen. Det är inget räknetal, men jag minns just denna uppgift från geometri-lektionerna.

Nedanför finns en bild – frågan är hur många trianglar bilden innehåller?

Hur många lyckas du hitta? Svaret kommer här nedanför.

Här är rätt antal trianglar

Det gäller att tänka lite utanför den så kallade boxen för att klura ut detta.

Rätt svar kommer under den här bilden.

Bildkälla: Pexels

Rätt svar är 13 trianglar, det vill säga alternativ C.

Först har vi nio stycken små trianglar, sedan har vi tre stycken lite större trianglar som utgörs av fyra små och sedan har vi en stor som utgör hela symbolen.

9 + 3 + 1 = 13.

Klarade du det? Grattis till dig i så fall, det var riktigt skarpt gjort!

Tryck nu på DELA-knappen och se om din vänner klarar detta!