Här är paradisön där du får gosa med katter hela dagarna – lockar tusentals kattälskare varje år

Här är paradisön där du får gosa med katter hela dagarna – lockar tusentals kattälskare varje år

Hawaii är för många det ultimata resmålet. Varmt väder, paraplydrinkar och ändlösa stränder med kritvit sand och turkost vatten.

Men det finns även fler saker som kan göra Hawaii mer attraktivt än det någonsin varit tidigare – speciellt om man gillar katter.

På en av öarna, Lanai, kan man nämligen besöka Lanai Cat Sanctuary där man får kela och gosa med katter dagarna i ända, skriver CNN.

Om någon nämner Hawaii tänker nog de flesta på palmer, kritvita stränder och surfing – som sköljs ned med drinkar serverade i en urgröpt ananas. Men nu kan man även förknippa den tropiska ögruppen med små gulliga katter.

Nästan 600 katter på området

Det är på ön Lanai som man kan besöka kattparadiset där uppemot 600 kissemissar är inkvarterade.

Kattparadiset heter Lanai Cat Sanctuary och är ett väl tilltaget område på ett drygt hektar där hemlösa katter ses om och får ha det bra.

– Vårt motto är att varje katt räknas, säger chefen Keoni Vaughn till CNN.

Slapp tillvaro

Lanai Cat Sanctuary grundades av Kathy Carroll 2006 som insåg att antalet hemlösa katter på ön ökat och ville erbjuda dem ett tryggt hem.

Precis som resten av livet på Hawaii för katterna en ganska slapp och tillbakalutad tillvaro, med många tupplurer och gott om mat.

Kissemissarna undersöks regelbundet av veterinärer och alla nya katter chippas, vaccineras och får ett namn innan de får träffa sina nya syskon på katthemmet.

Kattungarna älskar besökare

Föga förvånande är Lanai Cat Sanctuary oerhört välbesökt, med upp till 10 000 besökare per år från hela vida världen.

– Det är så fint att se de här skygga, rädda katterna lära sig trivas och längta efter mänsklig kontakt, säger Keoni Vaughn till CNN.

Många av besökarna tar med sig leksaker och annat roligt till katterna.

Framför allt är besökarna uppskattade av de allra minsta invånarna på katthemmet, då ett besök oftast innebär en stor mängd gos.

Vilket härligt ställe – hit skulle man inte tacka nej till att åka!

Tryck nu på dela-knappen så att dina kattälskande vänner också får se detta!