Här är polisens klockrena skämt – för att få svenskarna att följa livsviktiga lagen

Polisyrket är bland de viktigaste vi har i Sverige. Vareviga dag, dygnet runt, skyddar de oss vanliga medborgare för att vi ska kunna leva i ro.

De har med andra ord ett otroligt tufft jobb som bör respekteras.

Det hindrar dock inte poliser från att ha lite kul på jobbet emellanåt. Det blir lite extra kul eftersom man inte riktigt väntar sig att poliser ska skoja till det, men de är också människor som behöver skratta.

Sedan den första februari förra året är det enligt svensk lag förbjudet att prata med mobiltelefonen i handen samtidigt som du kör bil. Dock får man fortfarande prata i telefonen om man gör det via högtalare eller handsfree.

Det kan tyckas helt logiskt, det kan ju vara fullkomligt livsfarligt att ta ögonen från trafiken när man kör. Men trots det envisas många svenskar med att prata i telefonen samtidigt som de kör bil.

Skrev en rolig dikt

I ett skämtsamt försök att uppmärksamma lagen för alla slarviga svenskar i trafiken så valde Trelleborg-polisen Alexander Lindblom en lite ovanlig lösning.

Han tejpade helt enkelt fast telefonen vid ena örat och bad sin kollega ta en bild.

Bilden laddades sedan upp på Polisen Söderslätts Facebook.

– Det är för att vi ska försöka få ut kunskapen om att man inte får köra bil och hålla telefonen i handen, säger Alexander Lindblom, som jobbar som yttre befäl, till Expressen.

Bildkälla: Facebook

Tillsammans med bilden lade Alexande en liten dikt bredvid, som lyder:

”Har du mobilen i handen när du kör, 
kanske den i andra änden luren dig bättre hör. 
Detta är sedan 1 februari förbjudet och straffbart, 
så visa nu att du är lite smart. 
Koppla in din handsfree, så slipper du fattigare bli.
Straffet kan bli böter, om du inte detta sköter.”

”En alternativ lösning”

Bilden, och dikten, har fått stor uppmärksamhet på nätet men uppstod helt av en slump, Alexander och hans kollega tilldelades nämligen en polisbil där handsfree-funktionen inte alltid fungerar.

– Det var faktiskt så att jag inte lyckades koppla upp den. Men bilden är tagen när bilen står stilla, inne på polishusets gård. Men det stämmer att jag har haft problem just med det fordonet. Då kan detta vara en alternativ lösning, berättar ”Alex” för Expressen.

Vilket smart knep av polisen!

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla polisen!