Här är spermabanken som erbjuder ”kändisdonatorer”

Något som är oerhört fascinerande är fenomenet dubbelgångare. Ni kanske själva har träffat på någon som ser ut exakt som er själva? Jag har personligen inte gjort det, men det sägs ju att det finns någon där ute som ska vara närmast en kopia av en själv.

Vi har tidigare skrivit om 17 främlingar som av en slump träffade sina dubbelgångare, vilket var oerhört populärt bland er läsare – men nu handlar det om något lite annat, nämligen kändisdubbelgångare.

För det finns människor som faktiskt livnär sig på att se ut som en kändis. De kan då hyras in till fester, större evenemang och diverse tillställningar för att då ge sken av att man har en riktig superstjärna på plats – även om det då alltså ”bara” är någon som liknar den där skådespelaren, idrottaren eller artisten.

Men nu har en spermabank i Los Angeles tagit det hela till ytterligare en ny nivå, skriver tidningen The Mirror. Kvinnorna som kommer till kliniken California Cryobank erbjuds så kallade kändisdonatorer. Det är dock inte spermier från just storstjärnor som man kan få tag i, utan från deras dubbelgångare.

George Clooney och en av hans dubbelgångare.

Så många som arbetar som så kallade ”look-alikes” i USA väljer nu att sälja sin sperma till kliniken. Är man tillräckligt lik en viss kändis så kan man alltså hamna i facket för kändisdonatorer och om kvinnor då är intresserade kan man få spermier från någon som är slående lik exempelvis stilige Prins Harry, snygge David Beckman eller folkkäre Leonardo DiCaprio.

Lämnas inga garantier

Den sistnämndes dubbelgångare ska vara synnerligen populära.

Bild: Shutterstock

Spermabanken listar alla donatorer noggrant. Allt från ögonfärg och längd till kroppsfett och vilken kändis de är lik tas upp. Kliniken är dock noggranna med att poängtera att alla som vänder sig till dem inte behöver se ut som en känd person – även mer anonyma donatorer är av intresse.

På sin hemsida skriver spermabanken också att bara för att man väljer spermier från en viss kändis dubbelgångare så är det långt ifrån garanterat att barnet kommer att ha samma drag som den superstjärna man valt. I och med att genetik är så pass komplext så kan inget utlovas.

Vad tycker du om detta? Är det bra att man kan försöka få sitt kommande barn att likna en kändis, eller är det bara knasigt? Dela gärna med dig av din åsikt i kommentarsfältet, eller tryck på dela-knappen för att sprida ett leende till dina vänner i dag!