Här är studenternas klockrena passning till Stefan Löfven – på studentflaket

Här är studenternas klockrena passning till Stefan Löfven – på studentflaket

Nu i juni är det ju studenttider – och det är faktiskt helt underbart.

Även om man inte uppvaktar någon, eller själv slutar gymnasiet, så är det en härlig känsla att gå runt på stan och se alla breda leenden och den glädje som finns hos alla lyckliga studenter.

Jag minns den där dagen som om det vore i går, även om det var över ett decennium sedan man stod där i kostym och studentmössa, redo att ge sig ut i vuxenlivet.

Det är verkligen en dag som man alltid kommer att minnas med värme och stor glädje.

Något som blivit oerhört populärt senaste åren är att åka studentflak. Det görs ofta efter det klassiska ”utspringet” och innan man beger sig hemåt för att fira med släkt och vänner. Det blir gärna så att man åker runt i staden och har fest med sina klasskamrater på ett lastbilsflak – och även om själva grejen blivit omdebatterad så brukar det bjuda på mycket glädje.

Då tillhör det dessutom traditionen att man utsmyckar sitt flak med diverse detaljer. Bland annat skynken eller banderoller med olika budskap som förbipasserande kan se. Ofta har dessa ganska humoristiska budskap – och genom åren har man bjudits på många skratt när man fått läsa vad de nybakade studenterna hängt ner från sitt flak.

Tidigare i dag stötte jag på en bild på nätet på ett studentflak som fick mig att skratta högt. På skynket som hänger ner står något som dels är en pik mot klassens egen förmåga, dels mot statsminister Stefan Löfven, som ju har en väldigt tuff period just nu.

Oavsett partitillhörighet eller politiska åsikter så tror jag att de flesta kan förstå det roliga i det här. Sådant tycker jag man måste kunna bjuda på!

Kolla skylten här nedanför!

Bild: Instagram/Politiskt inkorrekt

”Om Stefan Löfven kunde bli statsminister så kan det bli nåt av oss med!”

Ett budskap som har en klockren mix av självdistans och humor! Jag tror till och med att Stefan Löfven hade fått sig ett skratt om han såg det här!

Wikimedia Commons

Som sagt – sådant måste man kunna bjuda på. I synnerhet om man är en av Sveriges mest kända människor! Det hela är ju dessutom ganska oskyldigt.

Snåla inte nu, DELA om även du fick ett leende av den här skylten!