Här driver Jonna, 28, med den svenska våren – nu hyllas hennes roliga klipp av miljontals på nätet

I Sverige är alltid vädret en snackis. Många är snabba med att klaga på hur kallt vi har det, vilket faktiskt inte är så konstigt. Det har varit mycket regn och rusk den senaste tiden.

Men nu kommer något på ämnet som får miljoner att skratta – Jonna Jinton, 28, har spelat in en ”vårfilm” som precis alla kan relatera till. Människor världen över har nu sett svenskans klockrena humorinslag om den svenska våren.

Det var för sju år sedan som bloggerskan Jonna Jinton, 28, valde att flytta de 100 milen från Göteborg till Grundtjärn – en by med endast nio invånare som ligger en bit utanför Örnsköldsvik.

Där bor hon nu helt isolerat och kan på heltid ägna sig åt det hon brinner för – att skapa.

– Naturen är för mig det viktigaste jag har. Det är därifrån jag får all inspiration, säger Jonna till Expressen.

Hon har nu fått människor världen över att skratta högt åt sin mycket speciella ”vårvideo”. I den traskar hon ut i det norrländska, kyliga vinterlandskapet.

Hon vandrar ut i den meterhöga snön iklädd endast en sommarklänning – och börjar sedan, till synes oberörd av kylan, hänga upp kläder på tork.

Facebook

På mindre än ett dygn sågs hennes video av över 1 miljon människor. I skrivande stund har den 3,8 miljoner visningar på Facebook. Det är inte heller bara svenskar som kan relatera till den klockrena videon.

Satt på toa

28-åringen hade inte alls väntat sig all den virala uppståndelse som nu slagit till.

– Jag fick en chock. Men vintern har varit väldigt tuff i år, med olyckor och klagan. Då får vi människor till slut ett behov av att skratta, säger hon till tidningen.

Facebook

Idén till videon fick Jonna när hon satt på toa och tittade ut över det karga landskapet.

– Det är ändå mitten av mars – och det ska ju vara lite annorlunda än så här, tänkte Jonna då hon såg det massiva snötäcket.

Nu kommenterar människor från hela världen videon – såväl amerikaner som svenskar. De flesta verkar kunna känna igen sig – men vissa har missat det komiska anslaget.

”Oj, svenskar är verkligen hårdhudade” och ”Fryser du inte, varför tar du inte på dig en tröja?” är kommentarer som videomakaren själv har fått.

Så det klockrena klippet nedan!

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjonnajinton%2Fvideos%2F1830445460310740%2F&show_text=0&width=560″ /]

Tryck nu på dela-knappen om du också fick dig ett skratt av Jonnas klockrena vårvideo!