Hon har gjort 200 plastikoperationer och förstorat brösten 22 gånger, nu vill hon gifta sig

Hon har gjort 200 plastikoperationer och förstorat brösten 22 gånger, nu vill hon gifta sig

Många tycker att utseendefixeringen i dagens samhälle har gått för långt – och jag är nog beredd att hålla med. Självfallet ska människor få se ut precis som de vill, men det kan nästan vara lite obehagligt att se vilka extrema nivåer somliga tar det hela till.

Kolla bara in den här kvinnan som gjort över 200 (!) plastikkirurgiska ingrepp. Det är den högsta siffran jag någonsin hört i sammanhanget.

Monique Allen är en före detta statligt anställd kvinna i USA som sedan 20-årsåldern varit helt besatt av plastikoperationer. När hon var 22 så genomgick den nu pensionerade 58-åringen ett könsbyte från man till kvinna – och sedan dess har antal ingrepp bara skenat, skriver sajten Lifedeathprizes.

Och det är inte så konstigt att hon genom åren blivit omskriven över stora delar av världen. Totalt tror hon sig ha genomgått över 200 ingrepp. Hela 22 av dem har varit bröstoperationer och minst lika många har varit olika justeringar av näsan, som med tiden blivit hennes absolut största besatthet.

Lifedeathprizes

Monique Allen har varit gift vid två tillfällen, men är nu singel – och trivs hyfsat med det. Även om hon gärna vill gifta sig igen. Slutet på hennes ena äktenskap berodde mycket på hennes beroende. Totalt har hon pumpat in tolv liter silikon i kroppen.

Youtube

”Läkare säger nej”

– Så fort jag fick några tusenlappar över så åkte jag ner till Mexiko för att göra ett ingrepp. Min familj bad mig att sluta, men det gick inte, säger hon till sajten.

Nu har hon dock sansat sig. Under de senaste åren har antalet operationer sakta men säkert minskat – men hon är fortfarande inne på att något mer måste justeras med näsan.

Lifedeathprizes

– En del läkare säger nej när jag kommer till dem. Det har fått mig att förstå att jag kanske tagit det för långt.

Könsbytet har givetvis tagit upp en ansenlig del av hennes 200 operationer. Att bli en fullfjädrad kvinna, som hon själv uttryckt det, var svårare än hon trodde.

Lifedeathprizes

Det här är verkligen att ta korrigerandet av ens kropp till sin spets, men det känns ändå bra att Monique börjat dra ner på sina ingrepp.

Jag tycker helt klart att utseendefixeringen i dagens samhälle gått för långt, tryck nu gärna på dela-knappen om du håller med!