Hotellgäst hittar gömd lapp i sängen – briljanta knepet borde alla ta efter!

Hotellgäst hittar gömd lapp i sängen – briljanta knepet borde alla ta efter!

Det är verkligen alltid en lyxig känsla att ta in på hotell. Sängarna är vanligtvis sköna, man serveras en stor frukost och det är någon annan som städar upp efter en.

Men är allt så härligt som det verkar på ytan? Nja, kanske inte alltid. Att det kan slarvas rejält fick en stackars hotellgäst erfara för en tid sedan.

Jag har själv nästan bara positiva hotellvistelser i mitt eget bagage – men det här fick mig verkligen att haja till!

Något av det absolut bästa som finns är när man efter en lång resdag tar in på hotell och får lägga sig i en fräsch, nybäddad säng. Det är alltid en otroligt lyxig känsla.

I Sverige har vi många jättefina hotell, men de bästa som jag bott på är nog i USA. Där tar de verkligen hand om sina gäster, det serveras ofta helt enorma frukostar – och personalen är oerhört serviceinriktad.

Även om man verkligen inte bör lämna hotellrummet som en svinstia så är det också något härligt i att man slipper städa nitiskt efter sig. Kort och gott – det är himla härligt att bo på hotell.

Flickr

Men är det alltid så fint och fräscht som det verkar när man kommer in i ett nystädat rum eller ser bilder på en bokningssida?

Nja, kanske inte. För en tid sedan fick en hotellgäst i just USA vara med om något både otrevligt och oväntat (jag måste alltså kanske tänka om angående USA:s hotell).

Prasslade under lakanet

Efter en lång dags resande kom mannen in på sitt hotellrum. Han ställde undan sina saker och la sig sedan på sängen och drog täcket över sig.

Då han vände på sig hörde han dock hur något prasslade under lakanet. Givetvis blev killen nyfiken och drog upp lakanet för att se vad det var som gömde sig där under.

Då hittade han en lapp – från rummets tidigare gäst. På den stod det: ”Om du läser det här så bytte inte städerskan lakan”.

Mannen blev givetvis väldigt bestört, men vad som hände efteråt förtäljer tyvärr inte berättelsen.

Personen som bott i rummet innan ville tydligen kontrollera att hotellet skötte sina åtaganden. Att bytta sängkläder mellan gästerna ser man ju som en absolut självklarhet! Det är något man räknar med och förutsätter att det sker.

Flickr

Men tyvärr var så inte fallet. Hädanefter ska jag nog testa att leta efter sådana här lappar och dessutom skriva en själv. Det är ju faktiskt ett väldigt smart sätt för att se till att hotellen sköter sig. Man betalar ju vanligtvis en hel del för att bo där!

Snåla inte nu, dela gärna vidare om du också tycker det här var smart, så kanske vi kan få fler hotell att sköta sina åtaganden framöver!