Hundfrisör tröttnar på klagande kunder – sätter upp klockren lapp som tar ner gnällspikarna på jorden

Många slarvar lätt när det kommer till klippning eller tvättning av sina hundar. En del kanske använder en trimmer där hemma och chansar på att det ska bli bra, medan andra höftar med vilken typ av tvål eller schampo som passar.

Samtidigt finns givetvis även de som sköter allt sådant där prickfritt på hemmaplan, men att ta med sin vovve till en hundfrisör är många gånger det bästa alternativet. Då vet man oftast att det blir lyckat.

Det kan dessutom bli lite mer av en njutbar stund för ens fyrbenta vän. Även om inte alla älskar att få den här typen av vård, så är det ju faktiskt för deras eget bästa.

Att ta med sin hund till djurfrisören är dock en kostnad som kan svida. Det är dyrt, helt enkelt – och många kanske frågar sig varför. De som jobbar där får ju gosa med söta vovvar hela dagarna?

Utför ett seriöst arbete

Nja, riktigt så enkelt är det ju inte. De här personerna tar givetvis sitt jobb på fullaste allvar och man har ju faktiskt en viktig uppgift. Just att det är ett seriöst arbete som ska utföras på ett korrekt och riktigt sätt är en av anledningar till att priserna ligger så pass högt.

Bild: Aiko, Thomas & Juliette / Flickr

Men det finns även en del andra faktorer.

Laura driver en hundfrisörsalong i Köpenhamn – och hon har tröttnat på att höra att hon är dyrare än frisörerna i närheten, enligt Boredpanda. ”Hur kan det kosta mer att klippa en hund än en människa?” är attityden som många kommer dit med.

Bild: Amy Fricano / Flickr

Därför blev hon överlycklig av nyheten att en kollega satt upp en skylt på engelska som ska ge klagande kunder en tankeställare. Lappen sitter tydligt uppe för hundägarna att läsa – och den är helt klockren.

”Tvättar dig inte i baken”

Rubriken är: ”10 bästa anledningarna till att det kostar mer att få din hund fixad än ditt eget hår klippt”

Punkterna (översatta till svenska här nedanför) är korta, enkla, rimliga – och behöver faktiskt inte förklaras ytterligare!

– Din frisör tvättar dig inte i baken

– Du går inte åtta veckor utan att tvätta eller skölja ditt hår

– Din frisör ger dig inte en hälsovårdande genomgång av hela kroppen

– Din frisör tvättar dig inte inne i öronen

– Din frisör tar inte bort ”geggan” i ögonen som du får av att sova

– Du sitter still hos din frisör (det gör sällan hundarna)

– Din klippning innefattar varken manikyr eller pedikyr

– Din frisör tar bara hand om håret på ditt huvud

– Du varken biter eller river din frisör

– Det är inte så troligt att du bajsar på din frisör

Bild: BarkTV

Den där listan får garanterat tyst på en och annan gnällspik!

Jag tycker att det här var helt klockrent och fick mig ett gott skratt! Snacka om att ge svar på tal! Tryck nu gärna på dela-knappen om du håller med!