Ilsken kvinna får böter för nedskräpning – var för kort för att nå upp till soptunnan

Vi människor är alla skapta olika, med olika förutsättningar. Visst kan en person vara väldigt lik någon annan, men i slutändan är vi helt unika var och en av oss. Vissa är långa och vissa är korta, vilket ju såklart ger olika förutsättningar. Är man riktigt lång kan det vara svårt med vissa vardagssaker och är man riktigt kort är det svårt med andra saker. Det senare fick 36-åriga Tia Goldsmith uppleva när hon skulle slänga några gamla kartonger.

Det är brittiska Metro som rapporterar om hur sjukhusarbetaren Tia Goldsmith skulle slänga några gamla kartonger vid sin lokala återvinningsstation. Men Tia, som bara är 120 centimeter lång, nådde inte upp tillräckligt högt för att slänga ned kartongerna i containern så hon lämnade dem nedanför i hopp om att allt skulle lösa sig ändå.

Fick böter på 1 200 kronor

Men de kvarlämnade kartongerna skulle få konsekvenser. Tia fick nämligen böter på 100 pund, vilket motsvarar ungefär 1 200 svenska kronor, för nedskräpning när kommunen hittade de lite felplacerade kartongerna.
Tia själv säger att hon gjorde allt i sin makt, men helt enkelt inte nådde upp tillräckligt högt.

”Det är vidrigt”

Tia kommer nu att bestrida sin bot, då hon inte anser sig ha gjort något fel.
– Det är vidrigt. Jag är orolig över vad som kommer hända, jag är ju en laglydig medborgare. Sättet jag har blivit behandlad på är oacceptabelt och jag kommer att kämpa för min sak, säger Tia till Metro.

Tia har en sjukdom, akondroplasi, som hindrar henne från att växa ordentligt. Enligt Metro så har kommunen ännu inte förklarat varför de inte dragit tillbaka boten.

Vad tycker du om det här? Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa detta!