Ilsken vegan blir rasande av grannarnas grillande – här är klockrena kontringen som tar ned gnällspiken på jorden

Det blir allt vanligare idag att utelämna kött från sin kost. Det kan finnas många anledningar till detta: man vill skona djuren, man vill må bättre eller så kanske man gör det för klimatets skull.

Oavsett vad så har naturligtvis alla rätt att göra exakt som de vill, och man kan aldrig tvinga någon till antingen det ena eller det andra.

En ilsken vegan försökte dock att få sina grannar att sluta grilla, eftersom att han under sina joggingturer i grannskapet tvingades att andas in doften av grillat kött från flera hushåll.

Men då reagerade grannarna, skriver The Mirror.

Det var under förra veckan som den anonyma veganen, hemmahörandes på den amerikanska västkusten, författade ett brev till sina grannar där han bad dem att sluta grilla.

”Svår årstid för mig”

I brevet står det följande:

”I egenskap av vegansk joggare, är det här en svår årstid för mig. När vädret blir varmare och varmare börjar folk öppna sina fönster.

Flera gånger i veckan när jag är ute och joggar runt middagstid kan jag känna doften av det folk lagar genom deras öppna fönster. Jag har noterat att folk tillagar kött i högre utsträckning på sistone och det kan vara ganska överväldigande.

Helt ärligt så är är doften förolämpande och jag hoppas att våra grannar kan visa lite empati för oss som lever på växtbaserad kost genom att stänga fönstren om det tillagas kött, och helst bara tillagar grönsaker.

Jag vill inte vara så stereotyp att jag går in på varför doften av tillagat djur är förolämpande men jag uppmuntrar er att läsa på och sedan gå med i rörelsen av människor som står upp.
Fred!”

Bildkälla: Twitter

Någon av veganens grannar lade ut hans brev på nätet, där veganen fick svar på tal, för att uttrycka det diplomatiskt.

”Joggare luktar också illa”

Bilden på brevet har hittills fått över 1 200 svar och det är inga nådiga sådana.

”Du kan flytta till Antarktis och lösa problemet för alla.”

”Vet du vad mer som luktar förolämpande? Joggare. Visa lite respekt och sköt ditt joggande inomhus med stängda fönster.”

”Som en köttätande grillkock är det här en svår årstid för mig. När vädret blir varmare och varmare så börjar veganer jogga förbi mitt fönster.”

”Spring snabbare då, tänk dig att du blir jagad av ett lejon.”

”Träna inomhus, problemet löst.”

”Flytta till Nordpolen där alla har stängda fönster året runt då!”

”Jag är vegetarian och tycker det här är helt absurt.”

Den joggande veganen har ännu inte svarat.

Här kan du läsa alla svar!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!