Klantig brottsling utgav sig för att vara polis med falska blåljus – råkade stoppa riktig polis av misstag

Att bryta mot lagen är fel, det får man lära sig redan som barn. De som bryter mot lagen straffas därefter och gör man något riktigt grovt så kommer man med all sannolikhet få se insidan av en fängelsecell under en period.

Trots att det präntas in redan från barnsben så väljer ändå folk att begå brott i tid och otid. Det skvallrar kanske om att brottslingar sällan är speciellt smarta, vilket de som åker fast gång på gång bevisar.

Den 26-årige amerikanen Matthew Erris kan numer sälla sig till den skaran av skurkar som åkt fast på de mest pinsamma sätt.

Han utgav sig nämligen för att vara en polis – men råkade av misstag att stanna en riktig polis i trafiken, skriver sajten Law and crime.

Det var i förra veckan som Matthew Erris från amerikanska Florida slog på blåljusen på sin bil för att stanna en annan bil. Men det skulle visa sig vara fel bil att stoppa.

Jobbade under täckmantel

Matthew hade nämligen råkat stoppa en polis som jobbade under täckmantel och därför körde runt i en vanlig bil istället för en polisbil.

Den riktiga polis kontaktade sina kollegor som fick komma till platsen och ta hand om Matthew.

Bildkälla: Facebook

Han erkände direkt att han installerat blåljusen på sin bil för att lättare kunna ta sig fram i trafiken under rusningstid. När polisen sökte igenom Matthews bil hittade de också en verklighetstrogen soft air gun under sätet.

Riskerar fängelse

Matthew fick tillbringa natten i häktet men släpptes senare mot borgen och är misstänkt för att ha utgett sig för att vara polis.

Brottet anses ganska allvarligt i delstaten Florida och om han fälls riskerar han hela fem år i fängelse.

Tänk vilka dårar det finns alltså! I det här fallet behövde inte ens polisen leta efter skurken, han letade själv upp polisen!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!