Klockren: Restaurangen tröttnar på krävande veganer – skapar morötter av kött i ren protest

Idag blir det allt mer och mer populärt att äta veganskt, det vill säga att man stryker alla animaliska produkter ur sin kost. Många gör det för miljöns skull medan andra gör det för att djur ska slippa lida.

Det är självklart upp till var och en vad man väljer att stoppa i sig men just kring veganismen har det uppstått en hel del debatt.

Dels de som tycker att man gott kan äta kött och dels de som anser det vara djurplågeri.

Som restaurangägare väljer man själv vad man erbjuder sina gäster att äta.

En restaurang tröttnade på att gästerna krävde vegansk mat – så de bestämde sig för att skoja till det rejält, skriver Unilad.

Det är den amerikanska restaurangkedjan Arby’s som tröttnade på att deras gäster krävde att få vegansk mat serverad. Så de kom helt enkelt på ett sätt att skoja till det med veganerna och skapade en morot – gjord av kött.

Gjord av kalkonbröst

Köttmoroten, som kallas marrot efter de engelska orden meat för kött och carrot för morot, är gjord av kalkonbröst.

Kalkonbröstet kokas innan det rullas i morotspulver för att slutligen ugnsrostas innan man stoppar in en persiljekvist på toppen för att det ska likna en morot.

Bildkälla: Youtube

”Vad folk verkligen vill ha”

Jim Taylor är marknadschef på Arby’s.

– Växtbaserat kött slår ju igenom på väldigt bred front just nu och det ser ju ut som verkligt kött. Så varför kan vi inte göra grönsaker av kött? 90 procent av amerikaner idag äter inte tillräckligt med grönsaker, men på det här sättet ger vi folk det de verkligen vill ha, säger Jim Taylor till Unilad.

Bildkälla: Youtube

Även om man självklart får äta vad man vill så tycker jag absolut man får skoja till det så här!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vegan-vänner får se detta!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vegan-vänner får se detta!