Klockrent: Kyrkans unika julhälsning – som bara göteborgare förstår

I Sverige har inte kyrkan så stark ställning idag, och faktum är att vi här i Sverige är ett av världens minst religiösa länder. Men vackra kyrkor har vi gott om i Sverige och under julen är det många svenskar som går i kyrkan, på midnattsmässan på julafton till exempel. Nu har Göteborgs domkyrkeförsamling gått ut med sin julhälsning – och det blir inte mer göteborgskt än så här!

Det finns ju en fördom om göteborgare, och det är att de alla gillar ordvitsar så till den milda grad att de inte kan hålla sig för att dra till med en ordvits så fort tillfälle ges. Och nu får väl de som tror detta om göteborgare vatten på sin kvarn så att säga.

Driver med gamla dikten

Det är på Twitter som partiledaren Jonas Sjöstedt (V) lagt ut en bild på Göteborgs domkyrkeförsamlings julhälsning, där de skojar med den gamla dikten, och julsång så som vi känner till den, Gläns över sjö och strand. Men istället för ordet Gläns så har de skrivit Glenns, som är en drift med det gamla skämtet om att ”alla heter Glenn i Göteborg.”

Bildkälla: Twitter

Hundratals skrattar

Bilden har nu fått hundratals att skratta kring det roliga i att de dels skämtar med Glenn och dels för att inte ens kyrkan kan hålla sig från att dra en ordvits.

Vilken härlig grej av kyrkan, det visar på riktigt skön självdistans! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!