Klockrent: Thomas unika registreringsskylt – som bara göteborgare förstår

Är du själv från Göteborg, eller känner folk som är, så har du garanterat hört den berömda och klämkäcka frasen: ”Är du go eller?!”.

Thomas Ek har sina rötter på västkusten – och hans ursprung blir extra tydligt om man sneglar på hans bils helt unika registreringsskylt.

Edugolr” – så lyder nummerplåten som nu fått tusentals svenskar att skratta.

– En handläggare från Transportstyrelsen ringde och frågade vad det egentligen står, berättar Thomas.

Det var när den här härlige göteborgaren bodde i USA som tanken om den komiska, unika och klockrena registreringsskylten väcktes. Thomas Ek ville ha något i vardagen som påminde om hans rötter – och eftersom det var så pass billigt att byta nummerplåt på andra sidan Atlanten så bestämde han sig för att slå till.

”Har mitt hjärta där”

Något senare, när han fick ett SMS från en vän i vilket det stod ”Edugolr”, så var beslutet mer eller mindre fattat.

– Jag kommer från Göteborg och har mitt hjärta där. Uttrycket är typiskt göteborgskt, sa Thomas Ek till SVT Nyheter 2016.

Foto: Thomas Ek

Efter flytten tillbaka till Sverige så undersökte han möjligheten att behålla skylten – och svaret från Transportstyrelsen var positivt. Den unika detaljen på Thomas bil är nu något som dagligen får svenskar att skratta gott.

– Det är ofta som jag ser blixtar bakom mig när någon fotar, eller folk som pekar och tittar.

Positivt bemötande

En del förstår dock inte var texten betyder.

– Då brukar jag och min sambo säga att ”om du tänker på Göteborg och läser långsamt”, då brukar polletten trilla ner.

Thomas registreringsskylt har blivit omskriven i tidningar över hela Sverige, under flera år – och bemötandet har i det närmaste uteslutande varit glatt och positivt. Det är dessutom lätt att förstå – jag hade själv blivit på suveränt humör om jag såg den här nummerplåten ute på vägen!

Jag tycker att det här var riktigt roligt gjort! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, eller tagga en sann göteborgare som hade kunnat göra något liknande!