Kommun hugger ner gubbens 30 år gamla träd, då skickar han brev som avslöjar stenhårda hämnden

.

Om kommunen beslutade sig för att hugga ner ett älskat träd som du planterat för 30 år sedan – hur skulle du då reagera?

Själv skulle jag bli sorgsen och förbannad – speciellt om man inte hade något att säga till om.

Precis det här hände en gammal man i Kalifornien, men hans revansch skulle få makthavarna i staden att ångra sitt beslut.

Kommunen och borgmästaren var fast beslutna om att det 30 år gamla trädet, som mannen en gång planterat, skulle huggas ner. Trots att gubben absolut inte ville det.

Skickade ett brev

Med irritation och revanschlusta som stark motivation så planerade mannen en stenhård kontring – och skickade sedan ett öppet brev till borgmästaren. Då avslöjade han sin hämnd – och hur den skulle påverka stadens framtid.

Efter att brevet delats på sajten Reddit fick det enorm spridning på nätet – och det dröjde inte länge innan det fått tusentals delningar. Många verkar tycka att den här mannen är ett geni – och hans revansch är inte att leka med.

Huruvida det är helt sant eller inte är svårt att veta, men oavsett så tycker jag att berättelsen har en stark och tänkvärd innebörd.

(Nedanför bilden finns hans text översatt till svenska)

Reddit

Så här stod det, översatt från engelska, i brevet:

”Hej,

Jag arbetar som arborist. Det betyder att jag är trädvårdsspecialist. Jag vårdar och tar hand om träd. Kort och gott så älskar jag träd. Om du frågar mig så är träd de vackraste, mest majestätiska och ståtliga varelserna på vår planet.

I dag tänker jag berätta en historia om liv och död – och om hämnd – för er. Allt började för 3 år sedan då kommunfullmäktige i staden Redondo Beach i Kalifornien bestämde att mitt 30 år gamla träd skulle dö.

Mitt träds rötter hade trängt igenom asfalten utanför mitt hus. Staden upptäckte det och utfärdade då en dödsdom mot mitt träd.

Utöver det så bestämde staden att jag skulle få betala för skadorna på trottoaren från rötterna samt för kostnaderna att såga ner mitt träd.

Jag älskade Clyde. Jag börjar bli med åren, men jag har funnit tröst i att plantera något som jag vet kommer att leva vidare efter min livstid.

Jag tog väldigt bra hand om honom. Jag dränerade marken runt honom, jag gav honom en krycka att luta sig mot när han bara var liten – och jag såg honom växa upp.

Men just när Clyde hade blivit en stark och frisk yngling, när han hade spridit ut sina rötter, byggt sitt eget tak och hittat sin egen väg i livet – då bestämde sig borgmästaren i min stad för att slita upp mitt barn vid rötterna.

Borgmästare Steve Aspel. Du mördade mitt barn.

Sträcker sig långt ner i jorden

Det ska du få betala för.  

För 2 år och 7 månaders sedan så planterade jag i hemlighet 45 amerikanska sekvojaträd och 82 mammutträd i flera olika parker, på diverse platser och offentliga ytor runt om i hela staden.

I dag så sträcker sig redan trädens rötter långt, långt ner i jorden. Du har kanske sett att flera nya träd står utanför stadshuset, eller att ett helt nytt träd har plötsligt vuxit fram på din tomt?

Pixabay

De är alla mammutträd och de kommer bara att växa snabbare och snabbare de närmaste månaderna.

Du dödade Clyde, men jag har ersatt honom med över 100 levande jättar. Och tro mig, de kommer att bli stora som jättar. På bara några år kommer träden att passera 30 meter och sedan fortsätta upp till över 90 meter. De kommer att leva bra längre än 2 500 år.

Bara att ta slita upp ett av träden kommer kosta dig tusentals kronor – och jag skickar den räkningen till dig, precis som du gjorde mot mig för 3 år sedan.

Ha nu en bra dag. Må mina träd ta över din stad – och må Clyde vila i frid.”

Jag förstår verkligen mannens reaktion – och hans revansch är sannerligen inget att leka med. Det här var genomtänkt, smart och stenhårt. Hoppas dock att alla i slutändan ska känna sig hyfsat nöjda!

Var inte snål nu, tryck på dela-knappen om du också gillade gubbens klockrena brev!