Kommunen tvärvägrar ge Eric bygglov för garage – då överlistar han alla med klockren lösning

Ibland händer det att man inte får sin vilja igenom. Då gäller det att inte deppa ihop, utan att snarare försöka ännu hårdare. Vill det sig väl så tar ens kämparanda en vidare – och då står man kanske där till slut och har fått precis vad man önskat.

Ett steg på vägen är alltid att vara kreativ. Genom smarta lösningar öppnar man alltid nya dörrar och att tänka utanför boxen är i alla fall något som jag försöker med alldeles för sällan.

Det är först när man vågar vara lite kontroversiell och bryta mönster som den inneboende genialiteten får fritt spelrum!

Precis så här var det för belgaren Eric Vekeman. Han bor på våningen precis ovanför den skobutik som han drivit i massvis av år i en liten stad, men för en tid sedan gick han i pension och stängde då igen affären för att kunna njuta av sin ledighet.

När lokalen på nedervåningen då blev tom så funderade Eric på vad han skulle utnyttja utrymmet till i stället för att sälja skor. Till slut bestämde han sig för att bygga ett garage.

Youtube

Men då sa kommunen omgående nej. En garagedörr skulle nämligen förstöra stadsbilden, tyckte man – och de tvärvägrade helt enkelt att ge honom bygglov. Det hela var så klart ett bakslag för den kreativa pensionären.

En riktig krutgubbe

Men Eric är inte den som ger upp så lätt. Han kom i stället på en helt briljant plan för att få bygga sitt garage ändå.

I klippet här nedan, som setts av en bra bit över 1,5 miljoner människor, kan du se hur Eric gick tillväga för att kringgå byråkratin och för att få bygga sitt efterlängtade garage!

Den här typen av klockrena lösningar ger i alla fall mig ett brett leende på läpparna! Vilken krutgubbe!

Eric fick alltså sitt garage, utan att ändra något på utsidan av huset! Tycker du också att hans idé var smart? DELA då gärna vidare den här artikeln till dina vänner!