Kommunen vägrar ge Ted bygglov för garage – men hans geniala hämnd får hela byn att brista ut i gapskratt

Kommuner, landsting och andra styrande organ kan vara bland de svåraste som finns att ha att göra med. Alltid är det byråkratisvenska som är snudd på omöjligt att förstå – för att inte tala om väntetiderna.

Har man tålamod nog att vänta så är det ändå inte alls säkert att man får som man vill, och då kan man surna till rejält.

Det var exakt det som hände för amerikanen Ted Pelkey när kommunen nekade honom bygglov för ett nytt garage. Då bestämde han sig för att ta gruvlig hämnd, skriver Burlington Free Press.

För över tio år sedan sökte Ted Pelkey, hemmahörande i Swanton i norra USA, bygglov för att bygga ett garage på sin tomt.

Ted driver ett eget företag och har hittills drivit det från en lokal inne i staden men då den lokalen börjar bli för liten vill han nu bygga en ny lokal, men där har kommunen satt stopp.

”Fuck you” mot staden

Kommunen hävdar att Teds ansökningar inte uppfyller de krav som krävs för att få bygglov.
– Det tar ju aldrig slut, de kör verkligen över oss. Det är ju ingen jätteaffär jag vill öppna, vårt företag är ganska litet fortfarande, säger Ted till Burlington Free Press.

För att ge uttryck för sin enorma besvikelse på kommunen valde Ted att resa ett monument ”i kommunens ära” – en gigantiskt långfinger som är riktat in mot staden från Teds tomt.

Så mycket väger fingret

Skapelsen kommer från en träbit som vägde över 300 kilo från början och uppges ha kostat Ted runt 4 000 dollar, vilket motsvarar ungefär 39 000 svenska kronor.

Trots att det krävt en hel del pengar och tid för Ted så måste han varit nöjd när han äntligen fick resa sitt kontverk.

Kommunen handfallen

Vad kommunen tycker om Teds upptåg är inte så svårt att lista ut, men till deras stora förtret kan de inget göra åt skulpturen. Dels står den på Teds tomt och dels är den enligt lag att betrakta som konst.

Stadens invånare tycks, till skillnad från kommunen, tycka Teds tilltag är roligt och det har redan skapats en grupp på Facebook där invånarna hyllar Ted och går ganska hårt åt kommunen i sina kommentarer.

Jag tycker det är helt rätt av Ted att visa vad han tycker – det är dessutom väldigt roligt!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här galna upptåget!