Kvinna ser barnförbjuden detalj i kyrkmålningen – Marias perversa gest bryter mot vartenda budord

Sverige är ett kristet land, även om de allra flesta av oss mest besöker kyrkor när det vankas dop, bröllop eller begravning. När man går in i en kyrka sänker man alltid rösten, även om man kanske inte själv tänker på det. Det är helt enkelt en byggnad där man visar respekt och vördnad, dels mot varandra men också gentemot själva kyrkan i sig. Kyrkor är mäktiga byggnader, ofta flera hundra år gamla och fyllda med målningar på väggar, tak och fönster. Om man tittar riktigt noggrant på de här målningarna, kan man se vissa detaljer som sticker ut, vilket var exakt vad den engelska kvinnan Rosie gjorde, skriver The Mirror.

Det var i söndags som Rosie gjorde en minst sagt syndig upptäckt när hon besökte en kyrka. Kyrkan var, som många andra kyrkor, fylld av konst av allehanda slag. Men hennes blick fastnade vid en detalj på en fönstermålning i kyrkan, föreställandes Jesus och Maria.

Maria håller Jesus penis

I målningen ser man Jesus ligga i Marias famn, men under Jesus särk så ser det ut som att Maria håller i Jesus penis.

Bildkälla: Twitter

Tusentals skrattar åt syndarna

Rosie var naturligtvis kvick i tanken och tog en bild på den syndande Jesus och Maria. Sedan laddade Rosie upp bilden på nätet, med texten ”vad exakt är det Maria håller i?”

https://twitter.com/Rosievix/status/1196106822001844224

Bilden har på bara några dagar setts av tusentals, som alla skrattat åt den pinsamma missen. Det som troligtvis har hänt är att upphovsmakaren till målningen gjort en rejäl miss när Jesus lår skulle färgläggas.

Det återstår att se om konstnären får några fler uppdrag av kyrkan. Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!