Läraren Rickards unika morgonrutin med eleverna hyllas på nätet: ”Alla ska känna sig sedda”

Lärare är ett av de viktigaste yrkena vi har ute i samhället. De har ofta en stor arbetsbörda, men lägger vanligtvis ner ett otroligt jobb på att förbereda och forma våra barn inför alla de utmaningar som väntar i vuxna livet.

Jag minns fortfarande vilka lärare som gjorde starkast intryck på mig under skoltiden, även om det var flera decennier sedan man träffade dem. De jag tyckte var bäst var de lärare som stack ut på olika sätt och formade undervisningen utifrån vad som passade dem.

Skolan är en viktig del i livet – och att då vara omgiven av bra människor ger barn och ungdomar goda förutsättningar för att lyckas i framtiden.

Läraren Rickard Nordström, 45, arbetar på en skola i Malmö. Han har tidigare blivit uppmärksammad för sina ”fredagsdanser” med eleverna – och blev förra året utsedd till ”Årets lärare” i Sverige.

Nu kommer dock nästa succé. Rickard har övat in en personlig hälsning med varje elev – och hans välkomnande sätt är verkligen något extra.

– För mig handlar det om att alla barnen ska känna sig sedda, säger han till sajten 24Malmö. Det handlar egentligen om att varje gång man kommer in i klassrummet ska man få en bra start på dagen.

Rickards elever går i årskurs fyra och är därmed ungefär 10 år gamla – lite beroende på när man fyller. I klassen är man 24 barn – och alla har sin egna hälsning med magistern.

– Vissa är mer avancerade än andra och vissa vill bara ha en kram. Några vill göra en ”high five” eller en liten dans, säger han till Aftonbladet.

Richard har lagt ut en liten film på sociala medier i vilken man kan se hur han hälsar sina elever välkomna till skoldagen! Se den här nedan!

Helt underbart! Hylla nu fantastiske Rickard och alla andra lärare i Sverige genom att trycka på dela-knappen!