Lat elev hånar omtyckt lärare på nätet – 4 timmar senare får slyngeln en läxa för livet

Att respektera äldre är något de flesta av oss får lära oss redan som små knattar. Man lyssnar på vuxna och gör som de säger, helt enkelt.

Men så är tyvärr inte fallet för alla – i varje skolklass finns alltid några odågor som gör livet surt för både lärare och andra elever.

Som lärare gäller det då att kunna hantera de stökiga eleverna på bästa sätt, bestämt men ändå på ett vis som gör att man får elevernas respekt.

Ofta fungerar det att kunna skoja tillbaka och svara med samma mynt, det brukar få tyst på bråkstakarna samtidigt som de gillar att man ”är på samma nivå”.

Läraren Mrs. Johanson är ett perfekt exempel på en sådan lärare, vilket hennes svar på en elevs hån verkligen bevisar.

Det är sajten Bored Panda som rapporterar om den briljanta läraren Mrs. Johanson som svarade på en före detta elevs hån på nätet. Skolan skulle ha en återträff för gamla elever, varpå en av eleverna skrev att hon hoppades att Mrs. Johanson skulle komma på återträffen.

”Hon är en subba”

”Jag hoppas verkligen att Mrs. Johanson kommer på återträffen, hon var min favoritlärare!” skrev eleven Monique som genast fick medhåll av en annan elev som också hyllade Mrs. Johanson.

Men då klev den gamla – och störiga – eleven Larry in i handlingen.

”Vafan, var hon din favoritlärare? Hon är en subba som gjorde att jag var tvungen att plugga hela sommarlovet!” skrev Larry som tydligt bevisade att han inte mognat särskilt mycket sedan skoltiden.

”Grammatik-lektionerna hjälpte inte”

Men bara några timmar senare klev Mrs. Johanson in i handlingen och läxade upp slarvpellen Larry rejält.

”Tyvärr kan jag inte delta på återträffen, men tack så mycket för inbjudan. Larry, jag är ledsen att du känner på det sätter. Det är för övrigt uppenbart att mina grammatik-lektioner inte hjälpte speciellt mycket,” skrev Mrs. Johanson syrligt.

Den lika fyndiga som syrliga kommentaren från Mrs. Johanson fick snabbt medhåll från en annan gammal elev, innan Larry gjorde vad han kunde för att rädda sig från den pinsamma sits han satt sig i.

”Jaja jag bryr mig inte. Jag kunde inte säga det här när jag gick i skolan men du är verkligen en SUBAB!” svarade Larry.

Då svarade Mrs. Johanson ytterligare en gång och tog ned idioten Larry på jorden en sista gång.

”Du är arbetslös och singel”

”Larry, du kan fortfarande inte stava. Du kunde för övrigt ha sagt det där i skolan, för subab är inget riktigt ord. Jag antar att du försöker kalla mig för subba. Om så är fallet så ser jag på din Facebook-profil att du är både arbetslös och singel. Vem av oss är en subba, egentligen?” svarade Mrs. Johanson och fick tyst på Larry.

Här nedan är hela konversationen.

 

Bildkälla: Reddit

Man får ju hoppas att Larry tar till sig av Mrs Johansons ord och växer upp! Tryck nu på DELA-knappen för att hylla alla lärare därute!