Lat elev lämnar in svår skoluppgift med endast 14 ord – lärarens klockrena svar delas nu vidare av tusentals

.

Man kan inte alltid vara pigg på att plugga eller jobba. Samtidigt är det ofta uppgifter som behöver slutföras – och när det inte är valbart så är det bara att skrida till verket, hur trött eller osugen man än känner sig.

Vissa människor är dock mästare på att ta sig runt problem av den här sorten. Man kommer ju långt här i livet med att vara lösningsorienterad – och det får man verkligen säga att eleven Allison Garrett var när hon hade som skoluppgift att skriva en filmrecension.

Hennes klockrena text, som innehöll endast 14 ord, har nu blivit en världsnyhet – och lärarens svar är minst lika underbart!

Valde en klassikerfilm

Det som Allison gjorde är både modigt och kreativt. När en annan skrev recensioner i skolan brukade de landa på flera sidor, men den här eleven nöjde sig alltså med blott 14 ord. Det blev en enda rad på ett vanligt A4-papper.

Twitter

När Allison fick reda på att de skulle skriva om en valfri film, så valde hon den klassiska 90-talsrullen Fight Club – med bland annat Brad Pitt i en av huvudrollerna. Filmens mest ikoniska citat, som alla som sett filmen nog känner till, är:

“The first rule of fight club is: you do not talk about fight club”.

Översatt till svenska blir det ungefär: “Fight clubs första regel: Du pratar inte om fight club”.

Det citatet blev dessutom Allisons recension. Kanske ett sätt för att slippa skriva så mycket mer – lyder man citatet så förefaller ju det faktiskt ganska rimligt. Fight club är ju inget som man ska prata om…

Fight Club

Lärarens varning

Modigt nog skickade hon in sin recension precis så – och lärarens svar några dagar senare var helt underbart. Om än en aning förvånande. Det var maximalt betyg, 100 av 100, med motiveringen:

”Jag funderade över det här betyget länge. Slutligen bestämde jag mig för att ge dig ett betyg som rimmade med skrattet du gav mig samt hur relevant din recension är för just den här filmen.

Men låt mig varna dig – FÖRSÖK INTE med den här typen av grejer med andra lärare. De har kanske inte mitt sinne för humor”.

Twitter

Allison lade upp både recensionen och lärarens underbara svar på sociala medier – och där har det hela blivit en stor succé. Inte så konstigt, jag fick mig själv ett gott skratt åt den här klockrena berättelsen!

Jag tycker att både Allison och läraren förtjänar att du nu hjälper till att dela vidare den här artikeln! Då kan dessutom även dina vänner få läsa om den här underbara nyheten!