Leif GW Persson om Sveriges klumpigaste rånare: ”Kassörskan började gapskratta”

Leif GW Persson är en av de mest älskade personerna vi har här i Sverige, och den mest kände kriminologen.

Så fort polisen får ett svårt fall så kontaktar de Leif GW, som sällan skräder orden utan ofta säger rakt ut vad han tycker och tänker.

För en dryg vecka sedan meddelade dock GW att han hoppar av TV4-succén Brottsjournalen för att hinna umgås med sina nära och kära mer. Men det var som expert i Efterlyst och Veckans Brott som han blev känd för den breda massan.

Leif Gustav Willy Persson blev känd som Leif GW Persson för hela svenska folket under sin medverkan i TV3-programmet Efterlyst där han analyserade aktuella brottsfall.

Efter 13 år på Efterlyst så gick han över till SVT och Veckans Brott, där han och parhästen Camilla Kvartoft diskuterade såväl gamla som nya fall. 2011 vann Veckans Brott ett Kristallen-pris i kategorin ”Årets fakta- och aktualitetsprogram.”

Efter drygt åtta år på Veckans Brott har Leif GW synts till på TV4, i programmet Brottsjournalen och i Nyhetsmorgon, där han med sina skarpsynta analyser och betraktelser gjort enorm succé.

”Läge att trappa ned lite”

Men snart får vi hålla till godo med att bara se Leif GW i Nyhetsmorgon. Aftonbladet rapporterade för en dryg vecka sedan att GW hoppar av Brottsjournalen efter den här säsongen.

– Jag fyller 75 år snart och tänkte bli pensionär, det är väl lämpligt. Det finns många yngre förmågor som vill hålla på med sådant här. Det är läge att trappa ner lite, säger Leif GW Persson till Aftonbladet.

Utöver sitt skarpa sinne för brott- och kriminalfall, har Leif GW Persson även bjudit på en hel del skratt genom åren.

Sveriges klantigaste rånare

I ett klassiskt klipp från Veckans Brott svarar professor Persson på frågor från tittarna. En av frågorna kommer från ”Uffe” från Katrineholm och handlar om vem som är den klantigaste brottsling han hört talas om under sina år i lagens tjänst.

Bildkälla: Youtube

Leif börjar då berätta om den klantige rånaren ”Kaninen” och under historiens gång är det tydligt att både Leif och programledaren Camilla Kvartoft har svårt att hålla sig för skratt.

Det är ingen idé att avslöja för mycket, det är bättre att se klippet, det är otroligt roligt!

Här kan du se hela det roliga klippet!

Visst är han ju för underbar, Leif GW Persson!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag, det kommer de garanterat att uppskatta!