Linnéa, 19, kontaktas av ivrig försäljare – men fräcka kontringen får honom att slänga på luren

Något som kan vara riktigt jobbigt är att bli uppringd av en nitisk telefonförsäljare. Utan att vara alltför otrevlig gäller det att försöka komma undan de fantastiska erbjudandena och otroliga rabatterna som de vanligtvis lockar med.

Ofta finns det dolda krav och text i finstilt som avslöjar en mer nyanserad sanning.

För att slippa allt strul med sådant här kan man hantera telefonförsäljare på flera olika sätt, men något av det bästa och ärligaste jag hört talas om är hur Linnéa Wimmer fick en manlig försäljare att slänga på luren.

Linnéa Wimmer, som var 19 år när det här inträffade, hade precis kommit hem från sitt jobb på ett gruppboende när det plötsligt ringde på hennes telefon. Linnéa befann sig då inne på toaletten och misstänkte att det var jobbet som ringde, vilket Nyheter24 skrivit om.

Ringdes upp av telefonförsäljare

Eftersom hon inte ville missa ett eventuellt viktigt samtal, så svarade hon – trots att läget kanske inte var det bästa.

PxHere

Det var dock inte arbetsplatsen som sökte Linnéa, utan en telefonförsäljare. Han frågade direkt om hon hade tid att prata.

– Då tänkte jag bara att det är bäst att vara ärlig, säger hon till Nyheter24.

Så Linnéa berättade helt enkelt vad hon gjorde.

– Jag svarade bara kort att ”nej tyvärr inte, jag sitter på toa och försöker byta tampong”.

Fick plötsligt väldigt bråttom

Telefonförsäljaren blev då extremt obekväm – och fick plötsligt väldigt bråttom att få ett slut på konversationen.

– Han hade inte ens tid att säga hej då utan samtalet avslutades med ett ”Eh, oj … okej” och ett klick i örat på mig, berättar Linnéa.

Nyheter365

19-åringen hade dock inte planerat att göra den manlige telefonförsäljaren obekväm, utan ville bara vara ärlig och säga varför hon inte hade tid att prata där och då.

Efteråt insåg hon dock att det hela hade blivit väldigt komiskt.

– Jag tyckte också synd om honom. Det kan inte vara lätt att vara så rädd för ordet ”tampong”.

Linnéa menar att hon kan komma att använda samma ”knep” igen.

– Det var ju grymt effektivt, säger hon.

Så nästa gång du kontaktas av en nitisk telefonförsäljare – var bara väldigt ärlig, eller släng fram att du byter tampong. Då löser det sig nog! Tryck nu på dela-knappen så att fler får ta del av det här klockrena knepet!