Lisbet & Sven ska handla ny grill – får chock av detalj i varningstexten: ”Höll på att skratta ihjäl mig”

Att man ska försöka hålla barn och djur borta från grillen – det är inget nytt.

Men att man måste se till så att inga åldringar närmar sig är desto mer ovanligt. Så när pensionärsparet Lisbet och Sven fick se varningstexten då de skulle köpa en ny grill, så fick de sig en smärre chock.

– Vi visste inte att man behövde varna för oss. Jag tog inte ens illa upp, jag höll på att skratta ihjäl mig, säger Lisbet.

Det var inför sommaren, i april, som Lisbet och Sven Wretling, 75 och 80 år, skulle handla en ny grill till sitt hus. De åkte till Överskottsbolaget i Arboga för att kolla på utbudet – och såg då en gasolgrill som verkade bra.

– Den stod uppställd där till salu med tre brännare för cirka 1 400 kronor. Den såg väldigt stabil och fin ut, vi tänkte att den nog håller några år, säger Lisbet till Aftonbladet.

Bild: Lisbet Wretling/Aftonbladet

Men då fick de syn på varningsskylten – som hade en minst sagt oväntad text.

– Min man tappade hakan och stod bara och tittade på skylten och jag fick ett skrattanfall.

Lämnade butiken skrattandes

Varning! Grillen får endast användas utomhus. Håll barn, åldringar och husdjur borta från grillen”, löd början av varningstexten.

– Vi visste inte att man behövde varna för oss. Jag tog inte ens illa upp, jag höll på att skratta ihjäl mig när jag såg skylten, berättar Lisbet.

Bild: Lisbet Wretling/Aftonbladet

Paret köpte sedan vad de skulle ha – och lämnade butiken skrattandes.

– Jag ringde en väninna och sa att det inte var klokt. Jag sa att ”vet ni om ni törs använda er grill? Ni måste kolla”.

”Vi lever farligt”

Lisbet Wretling, som inte verkar ha några problem med att bjuda på sig själv, spekulerar vidare om den udda varningstexten:

– Var går gränsen mellan barn och vuxen? De får kanske inte använda den förrän de blir myndiga – och vi då, ska vi sluta köpa grill vid 65 år?

Det är Runsvengruppen som driver ÖoB, där grillen säljs. I ett mejl till Aftonbladet kommentarer deras VD Fredrik Söderberg varningstexten så här:

”Vi har sett över våra varningstexter och identifierat att den text som omnämns återfinns på en av våra grillar vilket är beklagligt. I översättningen från vår leverantörs standardtext har det helt enkelt skett ett misstag. Vi har helt klart brustit vid kontrollen av varningstexten och kommer se över våra rutiner så att detta misstag inte upprepas i framtiden. Vi ber om ursäkt till de som eventuellt tagit illa vid sig och hälsar givetvis ung som gammal välkommen till oss på ÖoB för att utforska vårt grillsortiment.”

Trots att det inte blev något grillköp den där aprildagen så går det ingen nöd på pensionärsparet Lisbet och Sven.

– Vi har kol- och elgrill, vi lever farligt på många sätt, säger frun skämtsamt.

Jag fick mig ett riktigt gott skratt åt det här misstaget, men tycker samtidigt att Lisbet och Sven verkar riktigt härliga som kunde skoja om det hela! Snåla inte nu, DELA om du håller med!

OBS! Just nu råder det eldningsförbud i stora delar av Sverige! Se till att lyda myndigheternas riktlinjer så att vi kan få stopp på alla hemska skogsbränder!